Vägrade klä ut sig till kanin

Laleh gick och la sig när de andra gjorde konst till förmån för mobbade

Eva Dahlgren, 51, ville ta en gruppbild som skulle säljas till förmån för mobbade barn.

Laleh Pourkarim, 29, gick och la sig i stället.

– Jag fick migrän och var trött, säger hon till Nöjesbladet.

När det var dags för Eva Dahlgrens eftermiddagsaktivitet i gårdagens ”Så mycket bättre” höjde de andra deltagarna unisont på ögonbrynen.

Dahlgren uppmanade dem nämligen att klä sig i kanindräkter – och sedan posera för en gruppbild. Hennes tanke var sedan att bilden skulle säljas på auktion till förmån för föreningen Friends, som jobbar för att motverka mobbning i skolan.

Ledin släpper sargen

Trots en del godhjärtade protester satte Tomas Ledin, 59, Lena Philipsson, 45, och de andra på sig dräkterna.

– Man kan inte göra annat än att släppa sargen och se till att det blir trivsamt. Jag har inget emot att göra saker som jag inte har gjort förut, som att klä ut sig till kanin inför hela svenska folket (skratt), säger Ledin till Nöjesbladet.

Men en deltagare vägrade ta på sig kanindräkten: Laleh Pourkarim, 29.

– Hon mådde illa som jag minns det. Om hon hade migrän eller hade ont i magen eller vad det var, säger Ledin.

”Jätteny situation”

Laleh berättar för Nöjesbladet att den första tiden i huset på Gotland var jobbig för henne:

– De första dagarna var väldigt svåra. Det var en jätteny situation för mig. Jag fick migrän och var trött, det var en slags chock och en omställning, säger hon.

– Efter att jag har uppträtt blir jag väldigt, väldigt trött. Jag vill oftast gå och sova. Efter lunchspelningen var jag ofta väldigt trött. Instinktivt vill man bara vara själv, man vill förstå vad som har hänt och smälta det hela. Många av de andra är kanske lite mer rutinerade just med den grejen, jag vill mest observera, fortsätter Laleh Pourkarim.

”Svullen i ögonen”

Helene Wigren på Lalehs skivbolag Warner Music säger att hennes beslut att avstå handlade om en rädsla att få en allergisk reaktion:

– Hon hade migrän och var pollenallergisk, därför kände hon att hon inte kunde ta på sig kanindräkten. Hon var svullen i ögonen under lunchen och mådde ganska dåligt. Hon behövde vila upp sig helt enkelt, säger hon.

TV4 valde att inte berätta anledningen till Lalehs frånvaro för tittarna:

– Vi gjorde en redaktionell prioritering att lägga programtiden på själva aktiviteten. Men självklart är det inte bra om folk satt och undrade varför hon inte var med, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN