Tio svenska tv-serier att följa i vår

Alla som gillar svenska tv-serier har en matig vår att se fram emot. Med bland annat Netflix första svenska satsning, "Bonusfamiljens" återkomst, politik, kärlek, kriminalhumor – och psykopater i Alperna.

”Hidden – förstfödd”.
”Hidden – förstfödd”.

1. Hidden – förstfödd


En "urban fantasythriller" baserad på Filip Alexandersons bok "Förstfödd". Om en dold värld mitt i dagens Stockholm, där det finns ett sorts samfund av människor med övernaturliga krafter. Izabella Scorupco spelar en kvinna som beskyddar "de dolda", och också är en själv, och August Wittgenstein gör den andra huvudrollen som en ung man som utvecklar speciella förmågor efter en olycka, och dras in i en härva av våld, mystik och död. Åtta delar.
Viaplay, 1 februari


”Bröllop, begravning och dop”.
”Bröllop, begravning och dop”.

2. Bröllop, begravning och dop


Colin Nutley-regisserad serie i fyra delar, med bland andra Helena Bergström och Molly Nutley (såklart), Maria Lundqvist, Angelika Prick, Philip Zandén, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson och Alexander Karim. Om två ganska olika familjer som flätas samman när Meja (Nutley) och Sunny (Prick) gifter sig, och "tio minuters ohämmad dårskap under deras bröllop" vänder upp och ner på allas liv.
C More, 4 februari/TV4, 17 februari


”Bonusfamiljen”.
”Bonusfamiljen”.

3. Bonusfamiljen


Säsong tre av den här superfavoriten tar vid ett år efter händelserna i säsong två och beskrivs så här av SVT:
Bigge bearbetar förlusten av Gugge. Martin har blivit ihop med Eddies resurs Sima (Nour El-Refai), vilket innebär att Eddie och Bianca har fått en ny bonusmamma att förhålla sig till. Katja återfinner kärleken till Henrik och de gör allt för att skaffa barn, men det är betydligt svårare än de tänkt sig.
SVT, 18 februari


”Brorsor forever”.
”Brorsor forever”.

4. Brorsor forever


Ny humorserie med "Leif & Billy"-duon Klas Eriksson och Alfred Svensson. Här spelar de bästa vännerna och Chuck Norris-dyrkarna Kenny och Josef, som bor i andra hand i ett hyreshus utanför Stockholm, där de tränar karate, bråkar med de andra hyresgästerna och försöker få fart på sin gemensamma Youtube-kanal.
TV4 Play, 25 februari


”Den inre cirkeln”.
”Den inre cirkeln”.

5. Den inre cirkeln


Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl spelar huvudrollerna i "Den inre cirkeln", som handlar om "människor som lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum" och utspelar sig under några sommardagar i Almedalen. Baserad på Per Schlingmanns roman "I maktens öga".
Viaplay, 22 mars


”Enkelstöten”.
”Enkelstöten”.

6. Enkelstöten


Lotta Tejle och Sissela Kyle är tillbaka som Jenny och Cecilia i en andra säsong av kriminalkomedin "Enkelstöten", som regisseras av Felix Herngren och Emma Bucht, och bygger fritt på Tomas Arvidssons bok med samma namn från 1976 (som även gav upphov till 80-talsserien "Dubbelstötarna"). I säsong två bestämmer sig damerna, som "balanserar mellan tärande vardag, gammal fin vänskap och tung kriminalitet", för att genomföra en konstkupp mot Kalmar-herrklubben ”Calmare Fellows” eftersom det "inte är mer än rätt att de skatteplanerande gubbarna som tjänat storkovan, och alltid håller varandra om ryggen, får dela med sig lite".
C More/TV4, okänt datum


”Finaste familjen”.
”Finaste familjen”.

7. Finaste familjen


Komediserien med David Hellenius, Helena af Sandeberg, Kajsa Ernst och Tommy Körberg kommer tillbaka med en tredje säsong, som utspelar sig några år efter den andra, då Magnus (Hellenius) och Johanna (af Sandeberg) har återförenats, skaffat två barn till och flyttat ut till ett radhus i Stockholmsförorten Jakobsberg. Fredde Granberg och Hanna Hedlund är nya i casten som deras jobbiga grannar Kenny och Tessan.
C More/TV4, okänt datum


Malin Persson Giolito.
Malin Persson Giolito.

8. Störst av allt


Netflix första svenska originalserie är baserad på Malin Persson Giolitos kriminalroman med samma namn, om en skolskjutning i en av Stockholms rikare förorter, och dess efterspel då gymnasieeleven Maja står anklagad för mord. Med bland andra Hanna Ardéhn, William Spetz, Felix Sandman, David Dencik, Reuben Sallmander, Helena af Sandberg och Shanti Roney.
Netflix, okänt datum


”Alex”.
”Alex”.

9. Alex


När säsong två av hårdkokta "Alex" börjar sitter den oömma snuten Alex Leko (Dragomir Mrsic), som syltade in sig med fel personer, bakom lås och bom. Rakel Wärmländer och Maximilian Mrsic är tillbaka i sina roller och Helena af Sandeberg (som verkar vara med i typ allt denna vår) dyker upp i en bärande roll.
Viaplay, okänt datum


”Himmelsdalen”.
”Himmelsdalen”.

10. Himmelsdalen


Psykologisk thrillerserie med finfrämmande från "Vikings" och "Stranger things". "Himmelsdalen" är baserad på Marie Hermanssons bok, och utspelar sig på ett läbbigt forskningslabb i Alperna, där man experimenterar på psykopater. Josefin Asplund gör dubbla roller som enäggstvillingarna Siri och Helena, och Matthew Modine spelar direktör för anläggningen.
C More/TV4, okänt datum


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE