Idol

Robin Bengtsson kom trea i Idol 2008 - nu gör han comeback som B. Robin

Av: 

Paulina Bånge

TV

PRISA GUD HÄR ÄR VECKANS KEX

Han slog igenom när han kom trea i ”Idol” 2008. Sedan dess har det varit

ganska tyst om Robin Bengtsson  Men nu är han tillbaka med nytt sound

— och nytt namn. Det firar vi genom att göra B. Robin till Veckans kex!

Tack! Det känns väldigt bra. Det var länge sedan jag var med på ett tidningsuppslag över huvud taget.

Vad har du haft för dig sedan du var med i ”Idol”?

– Oj, det känns som att det har hänt väldigt mycket. Jag har turnerat med mitt band, gjort musik, flyttat till Stockholm, fått en son... man kan nog säga att jag har vuxit upp.

Det har gått sex år sedan dess.

Vilken är den största skillnaden mellan då och nu?

– Då bodde jag hemma och tog inget ansvar. Jag var 18 år gammal, hade hoppat av gymnasiet och levde för dagen. Nu är jag 24 och har en ettårig son. Jag har växt till mig.

Vad skulle du säga till ditt 18-åriga jag om du fick chansen?

– Jag skulle bara uppmuntra honom att köra på. Jag ångrar ingenting. Men jag skulle kanske säga åt honom att klippa sig. Den där jävla luggen var inte bra.

Hur har din son William förändrat dig?

– Förut hade jag bara mig själv att ta ansvar för. Nu hänger hans framtid på mig. Det är klart att det påverkar hur jag ser på livet.

Hur är du som pappa?

– Just nu är jag nog ganska sträng eftersom han är så fruktansvärt busig. Men överlag tror jag att jag är en snäll pappa.

Är du tillsammans med Williams mamma?

– Nej. Det är något jag helst inte vill prata om.

Okej, vi släpper det. Du kommer från Svenljunga, men bor nu i Stockholm. Trivs du bäst på landet eller i stan?

– Jag tycker att båda ställena har sin charm. Om jag hade kunnat göra karriär och leva på musiken i Svenljunga hade jag nog stannat där. Men nu känner jag att jag vill ha både och.

När känner du dig mest som en lantis?

– Det är nog på söndagarna när jag bara längtar efter att ta en promenad i skogen. Då känns naturen alldeles för långt bort.

Tycker folk i Svenljunga att du har blivit en dryg stockholmare nu?

– Jag är rätt bra på att anpassa mig. Jag är en stadsmänniska i stan och en lantis på landet. När jag kommer hem känns allt precis som förut.

Är ditt nya engelskklingande artistnamn B. Robin ett tecken på att du vill ha en internationell karriär?

– Jag mötte en hel del motstånd med mitt vanliga namn. Folk kopplade samman det för mycket med den personen jag var förut. Det nya namnet är som en symbol för att jag gör en ny grej nu. Men det är klart att jag valde något som skulle kunna funka utomlands också.

Är du rädd för att inte lyckas tvätta bort ”Idol”-stämpeln?

– Jag vet att det är svårt, det har jag redan märkt. Jag har kanske inte direkt försökt tvätta bort den, men jag är inte samma person längre och vill inte vara det heller.

Har du några fans som hänger kvar sedan den tiden?

– Det finns en skara på typ 50 stycken som jag känner igen. De har varit med från början.

Vad är det mest olagliga du har gjort?

– Jag har inte gjort så mycket olagligt. Häromdagen åkte jag dit för att jag körde bil utan bälte.

Vad har du för relation till droger?

– Ingen alls i princip. Innan jag flyttade till Stockholm sa folk att det kryllar av droger här men det har jag inte märkt. Det beror nog på vilka man hänger med. För min del blir det mest droger från Karamellkungen.

Får du många skamliga förslag från fans?

– Nej, det skulle jag inte säga.

Inga nakenbilder eller så?

– Haha, nej. När jag slog igenom i ”Idol” fanns det ju knappt kameratelefoner, så jag missade hela hajpen med Instagram och så. Ibland känner jag att det var lite synd eftersom det är ett bra fönster till fansen. Då hade jag nog kunnat bygga upp en större fanbase. Men nakenbilder från fans saknar jag inte nämnvärt.

Det har tisslats och tasslats om dig och skådespelerskan Ellen Bergström. Är ni ihop?

– Nej, inte längre. Det tog slut ganska nyligen. Vi var varandras rebounds och höll ihop ett tag. Vi hade båda gått ur relationer och hade det fint tillsammans. Vi är fortfarande vänner.

Kan du tänka dig att bli ihop med en kändis igen?

– Jag lockas inte alls av kändislivet, men träffar man någon så gör man. Just nu är jag i alla fall inte ute efter ett förhållande. Jag vill fokusera på min son.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?

– Jag vet inte. Det är ganska fullt upp med bara ett.

Vilken känd svensk skulle du helst hångla med?

– Haha, det känns som att jag nu har pussats klart med kändisar för ett tag. Men okej, jag såg Carola i ”Så mycket bättre” häromdagen och hon såg mysig ut. Hon kan få ett hångel.

Brukar du googla dig själv?

– När jag har släppt nytt material brukar jag kolla vad olika tidningar skriver.

Blir du ledsen av negativ kritik?

– Det kan jag bli. Musiken är ju något som jag har lagt ner mycket energi, tid och pengar på. Men jag försöker att inte lägga för stor vikt på det negativa.

När grät du senast?

– Häromdagen när jag skulle åka och hälsa på mina föräldrar och sa hejdå till William för ett par dagar. Då grät jag en skvätt. Jag har alltid haft lätt för att gråta och blir till exempel väldigt emotionell när jag tittar på film.

Vilken film grät du till senast?

– ”Sweet home Alabama”. Jag började tänka på mina hemtrakter och blev känslosam.

Vilken är den senaste bok du läste?

– Åh, vad pinsamt. Jag läser så sällan. Det var nog Kee Marcellos självbiografi. Och den läste jag när jag var i Thailand för två år sedan. Annars läser jag mest Klick!, så klart.

Vem är din idol?

– Gavin DeGraw har alltid varit min stora förebild. Det var han som fick mig att börja sjunga. Han kör sitt eget race och har funnit sig i att han kanske inte blir någon världsstjärna.

Är det så du ser på karriären också?

– Jag vill kunna livnära mig på musiken, men jag behöver inte bli superkänd och ha flera miljoner på banken. Det är inte det som det handlar om.

Har du någon plan b om det skiter sig med musiken?

– Det finns jättemycket annat jag skulle kunna tänka mig att göra. Till exempel har jag alltid drömt om att driva en bilfirma med specialbilar. Men det slutar nog med att jag håller på med musik på något sätt ändå.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol