Game of thrones

10 karaktärerna jag hatar mest i ”Game of thrones”

Av: 

Magnus Edlund

TV

Nöjesbladets fantasyexpert och ”Game of thrones”-nörd Magnus Edlund listar tio karaktärer han ogillar mest i succéserien.

Håller du med?

OBS: Varning för spoilers till och med s05e06!

10. Joffrey Lannister

Alltså den lille inavlade sillmjölken! Tack och lov är han död nu, men blotta minnet av honom får alla rättänkande människor att skaka av hatblandat förakt. Det är inte bara ungens småsinta, mordiska personlighet man hatar, utan hela hans uppenbarelse. Han har ett minspel som närmast påminner om en blandning mellan Breivik och en smält bit buffelmozzarella. Outhärdligt, helt enkelt.

9. Tommen Lannister

Det enda positiva man kan säga om det senaste paret skinkor att sitta på Järntronen är att de tillhör en snäll pojke. Så förbannat jäkla mesigt snäll att man bara vill kräkas. Visst visst, det är inte hans fel att han vuxit upp i skuggan av en psykopatbror och en minst lika psycho mamma, men kom igen! Säg ifrån någon gång din lilla nolla! Om du inte ens orkar protestera när din fru förs iväg av beväpnade KDU-medlemmar så har du cirka noll existensberättigande. Ett mer provocerande mähä till karaktär får man leta efter.

Läs också: Därför träffas inte seriens stjärnor – ALLt du inte vissste om ”Game of thrones”

8. Jorah Mormont

Få saker är mer patetiska än 50-åriga män som blir olyckligt kåta … förlåt jag menar olyckligt kära … i tonårstjejer. Herregud vuxna människa, skärp dig. Daenerys är typ 16 bast, Jorah, vad ska hon med din pestsmittade gubbsnorre att göra? Reality check: Just PEST har aldrig varit något unga tjejer går i gång på, bara så du vet.

7. Sansa Stark

Det är synd om Sansa. Inget blir någonsin som hon vill, som hon drömmer om, utan hon råkar ut för det ena ödet värre än det andra. Det är så förbannat synd om Sansa att man blir förbannad. Kom igen, GÖR NÅGOT! Jag vet, jag vet, man ska inte beskylla offret, det är inte hennes fel. Hon är ju bara ett barn! Men … döda någon någon gång för fan. Gör det bara! Sluta darra på underläppen och börja döda! Ingen skulle någonsin kunna ana det.

6. Petyr ”Littlefinger” Baelish

Problemet med denne Ebbe Carlson i mantel är att man gillar honom. Man är fullt medveten om att han är en maktfullkomlig, skoningslös manipulatör, men man gillar honom ändå. Han är så hal, spelar så skicklig på sin underdog-bakgrund, att man glömmer att han är ett praktsvin som gör allt för makt. Det värsta av allt är ju att man vet, innerst inne i de mörkaste delarna av ens själ, att det är Littlefinger som i slutänden kommer styra över hela Westeros. Den slemmige jäveln.

5. Cersei Lannister

I kategorierna ”Ta sig vatten över huvudet”, ”Grandios självbild” och ”Lägst likeability” är Cersei den solklara vinnaren. Hon är så frustrerande inkompetent att det är ett under att hon lyckas ta sig upp ur sängen på morgonen. Alltså, hur kan man ha så dåligt omdöme, så dålig självinsikt, att man fortsätter begå misstag efter katastrofalt misstag? Hur kan en person med ens en handfull fungerade hjärnceller tycka att en bra metod för att slippa gifta sig är att skapa en beväpnad armé av religiösa fanatiker? Det säger en del att hela incestgrejen är det man minst stör sig på med Cersei.

4. Nymeria

Kommer ni ihåg Aryas varg som skrämdes bort i säsong 1. Hallå? Hur illojal kan en jycke vara egentligen? Ett par stenar och så bah *borta*. I princip är det Nymerias fel att livet blivit sådär skoj för Arya. Matte behöver sin jättestora vovve! Och det är ju inte som att varghärket inte haft chans att söka upp sin ägare – Arya tillbringade ju bara typ 9 säsonger åt att lalla runt i vildmarken. Det finns bara en sak att säga: DUM HUND!

3. Jon Snow

Han ser ut som en monchichi som just ska brista ut i gråt. Seriöst, Jon Snow tycks alltid vara en dålig frukost ifrån att fullständigt bryta ihop. Kanske vore det lika bra, för han är tveklöst seriens tråkigaste karaktär. Hur mycket tid ska man behöva ägna åt att se honom sitta och vara ”bekymrad” i olika spartanskt inredda rum? Det är ju Jon som, enligt alla fantasygenrens konventioner, ska vara hjälten i den här serien, så get with the program or get out.

2. Ramsay Bolton

Jag har alltid haft svårt för sadistiska psykopater. De är inte en grupp människor jag gärna tillbringar mina helger med, om man säger så. Ramsay Bolton är dessutom en en sadistisk psykopat som är bra på att dölja att han är en sadistisk psykopat, vilket är än mer osympatiskt. Detta är dock bisaker, för det som verkligen får hatet att koka i mina ådror är hans förbannade lugg! Vad är det ens för frisyr han har? Är det en peruk han hittat i "fyndbacken" på OKQ8? Finns det inga speglar i The Dreadfort? Kan inte hans pappa säg till honom att han skämmer ut släkten? "Absolut, min pojk, fortsätt tortera folk, men KLIPP DIG NÅGON GÅNG!"

1. Ned Stark

Kära Ned, om du bara haft ett uns social kompetens – om du bara vart aaaaningen mindre fokuserad på ärlighet och heder  – så hade allt varit okej nu. Du fattar att det är ditt fel att hela din familj har ett helvete just nu? Ja, de delar av den som lever i alla fall. Du suger, Ned.

ANNONS

Fynda bland snygga klänningar, kappor och mycket mer - nu till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Game of thrones

Nöje