”Jag flydde till min mormor”

TV

Jonas Hallberg om sin uppväxt: Jag hade det tufft

1 av 5 | Foto: Jonas Hallberg: Med tanke på att det är en danstävling i slutändan så tror och hoppas jag att det är Marie som vinner. Jag tycker det känns mest rättvist.

I skolan trakasserades han, och hemma fick han ta hand om sin sjuka mamma.

Under barndomen var Jonas Hallbergs mormor hans enda stöd.

I kväll hyllar han henne med deras gemensamma favoritlåt.

I dag är Jonas Hallberg, 44, en hyllad Hollywood-stajlist med kunder som Cameron Diaz och Scarlett Johansson. Men under uppväxten i Köping såg tillvaron annorlunda ut.

I skolan mobbades han för sin sexualitet, och hemma fanns en mamma som inte mådde bra.

– Jag hade det tufft. Jag var mobbad av ett killgäng och de kallade mig bög och tjockis. Jag kunde inte gå till parken i Köping för de stod där utanför och ville ge mig stryk, säger han.

Inte heller hemma fungerade allt som det skulle. När Jonas föräldrar separerade flyttade pappan och brodern till en annan del av staden. Kvar blev Jonas med sin mamma – som inte mådde bra.

”Det var jättejobbigt”

– Hon hade problem med nerverna. Om vi skulle hitta på något, som till exempel hoppa på tåget till Västerås, så kom vi ofta bara till perrongen. Om det var för mycket folk där fick hon panik, då var det bara att vända. Det var jättejobbigt.

Efter skolan fick Jonas för mesta inte träffa kompisar, utan var i stället tvungen hjälpa sin mamma att handla eller tvätta. Sitt enda stöd hittade han i sin mormor.

– Hon betydde jätte­mycket för mig, mer än mamma, pappa och min bror. Det var jobbigt att vara hemma, och därför ville­ jag fly. Jag kunde alltid fly hem till henne, säger han.

”Inte bli deppigt”

När Jonas var 13 år gick mormodern bort i cancer, och i kväll hyllar han henne genom att dansa till deras favoritlåt ”Yes sir, I can boogie” med Baccara.

– Hon älskade den låten, den var vår favorit tillsammans. Jag vill inte att det ska bli deppigt. Jag tänker att hon kan sitta på ett moln och dingla med benen och vara lite salongs. Hon gillade det.

Formkurvan

Foto: Jonas Hallberg: Med tanke på att det är en danstävling i slutändan så tror och hoppas jag att det är Marie som vinner. Jag tycker det känns mest rättvist.

Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

Dans: Cha cha. Låt: ”Ain’t no mountain high enough” – Marvin Gaye.

Tittarfavoriten har som vanligt koreografin under kontroll, och bjuder dessutom på lite mer intim dans än tidigare. Så är vi inte vana att se Stenmark, det är ett som är säkert. Förra veckan fick han äntligen beröm för sin utstrålning – och den verkar onekligen sitta kvar.

Jonas Björkman och Veera Kinnunen

Dans: Slowfox. Låt: ”Heroes” – Måns Zelmerlöw.

Hyllar Melodifestivalen- vinnaren och tenniskompisen Zelmerlöw i sitt låtval, och känns trygg och säker i slow­foxen. Björkman har energi, men lite mer personlighet i dansen skulle inte skada. Det blir helt enkelt lite … trist.

Jonas Hallberg och Malin Watson

Dans: Tango. Låt: ”Yes sir, I can boogie” – Baccara.

Jag har sågat honom vecka efter vecka – nu är det helt enkelt dags att ge stajlisten en eloge. Jonas utstrålar mest energi och värme i hela tävlingen, och är det någonstans hans personlighet passar bra är det i en rivig tango. Fint!

Jenny Strömstedt och Stefano Oradei

Dans: Cha cha. Låt: ”Kärleken är evig” – Lena Philipsson.

Förra veckan gick Tony Irving hårt åt Jenny och hon låg dessutom i riskzonen för att åka ut. Det verkar tyvärr ha påverkat tävlingsnerverna. Hon glömmer koreografi, tvingas börja om och känns allmänt osäker. Sämst prestation hittills för programledaren.

Marie Serneholt och Kristjan Lootus

Dans: Tango. Låt: ”I promised myself” – A-teens.

Varenda människa som någonsin slängt en blick på programmet kan avgöra att Serneholt är tveklöst bäst i tävlingen. Om någon rättvisa råder i denna värld borde hon vinna hela ­kalaset. Punkt.

Alex Hermansson och Jeanette Carlsson

Tango: Slowfox.

Låt: ”Forever starts today” – Linus Svenning.

Har på kort tid seglat upp som nästa potentiella barn- och dansstjärna. Och det välförtjänt. Även denna vecka är Youtube-profilen imponerande smidig och säker, och drämmer förstås till med en liten framåtvolt. Stabilt.

ARTIKELN HANDLAR OM