Nytt tittarrekord för Eurovision

avLouise Åström

Sågs av 204 miljoner

1 av 4 | Foto: STELLA PICTURES
Måns Zelmerlöw med Petra Mede i Eurovision.

Eurovision sätter nya rekord både i världen och Sverige.

Finalen sågs av fler än någonsin.

– Det är roligt att Eurovision fortsätter att växa, säger exekutive producenten Martin Österdahl i ett pressmeddelande, enligt Svt.

Finalen av årets Eurovision Song Contest avgjordes i Globen i Stockholm. Intresset var stort bland de 40 länderna och programmet satte flera tittarrekord.

Hela 204 miljoner tittare såg de tre sista programmen från Stockholm. Det är sju miljoner fler jämfört med år 2015 då 197 miljoner tittade på evenemanget.

Rekord i Sverige

Enligt Svt har ESC inte haft så höga tittarsiffror i Sverige sedan år 2000. 3,6 miljoner människor tittade på finalprogrammen.

Nådde yngre tittare

En av de största förändringarna jämfört med tidigare år var att leveransen av rösterna var omgjord så att den gick mycket snabbare. Det här tror exekutiva producenten Martin Österdahl är en av anledningarna till att programmet sågs av så många fler yngre tittare jämfört med tidigare.

– Det är roligt att Eurovision fortsätter att växa. Det är extra kul för oss med framgångarna i de yngre tittargrupperna eftersom vi satsade på ett modernt uttryck och på att uppdatera omröstningen i slutet, säger exekutive producenten Martin Österdahl i ett pressmeddelande, enligt Svt.