Rapport-profilen tvingas sluta på SVT

TV

Ulf Wallgren försvinner från tv-rutan efter årsskiftet

1 av 2

Det välkända nyhetsankaret Ulf Wallgren lämnas SVT.

Detta på grund av de allt tuffare arbetstiderna och tempot på jobbet.

– Jag känner att min kropp signalerar att jag inte ska hålla på med det här så mycket längre till, säger Ulf Wallgren.

Efter 27 år som nyhetsankare på SVT har Ulf Wallgren, 62, bestämt sig för att sluta som Expressen var först med att rapportera. Under åren har han blivit en av stor profil och synts i både ”Rapport” och ”Aktuellt”. Men efter årsskiftet försvinner han från tv-rutan.

– På ett sätt så är det lite sorgset men samtidigt ser jag fram emot att få prova lite andra grejer som jag tycker ska bli spännande, säger Ulf Wallgren.

”Börjar slita på mig”

Den största anledningen till att Ulf Wallgren nu har bestämt sig för att sluta är de tuffa arbetstiderna och det stressiga tempot på arbetsplatsen.

– Jag har jobbat så många år och gått upp mitt i natten för att presentera nyheterna och jag känner att det här börjar slita på mig, säger han och fortsätter:

– När det inte har gått att hitta någon annan plats åt mig där jag hade kunnat kombinera lite lugnare arbetstempo med framförallt bättre arbetstider så känner jag att det kanske är bra att lämna nu.

Skolat om sig - till yogainstruktör

Men även om Ulf Wallgren lämnar SVT för ett lugnare liv kommer han inte gå sysslolös. Han har nämligen skolat om sig – till yogainstruktör.

– Jag försökt hitta ett sätt att koppla av och ta det lite lugnt på fritiden, att träna yoga. Där kan jag göra något vettigt för många människor som har det lite stressigt i sina liv. Så mina egna erfarenheter kan jag omsätta i praktiken och göra något gott av det hela, säger Ulf Wallgren.

Och även om han inte kommer sakna stressen som nyhetsankare så finns det andra delar som har betytt mycket för honom.

– Jag kommer verkligen sakna alla tittare, mina arbetskamrater och arbetsuppgifterna.

ARTIKELN HANDLAR OM