Bingolotto

Loket: ”När jag slutade blev det ett tapp för Bingolotto”

Av: 

Linn Elmervik

TV

Tillbaka i tv-rutan i helgens jubileumsshow

”Bingolotto” är inte vad det en gång var.

Det tycker Leif ”Loket” Olsson, 74, som samlas tillsammans med de andra programledarna under programmets 25-årsjubileum.

– När jag slutade blev det ett tapp, säger han.

Det är 17 år sedan Leif ”Loket” Olsson ledde ett av de mest framgångsrika tv-programmen i Sverige, men han är fortfarande ”Binglottos” ansikte utåt för de flesta.

På lördag firar han tillsammans med samtliga gamla programledare utom Jan Bylund och Gunde Svan att programmet har funnits i 25 år.

– Det är ganska ofattbart. När vi började en gång i tiden var det ingen som tänkte det. Vi tänkte att det här skulle bli en engångsgrej och så får vi se vad som händer, och så har det blivit 25 år av det. Det är helt fantastiskt, säger han.

Men ”Bingolottos” guldår är förbi, om du frågar Loket.

– Det var ju fantastiskt på min tid. När vi hade hållit på något år omsatte vi enorma summor, så är det inte riktigt i dag. Även om det blivit ett lyft med Ingvar (Oldsberg) är det ju lite skillnad mot vad det var, säger han.

Har hälsoproblem

Anledningen? Att programledarna bytts ut.

– Det beror på att det inte är samma människor, det var jag som var programledare i början och det var ju naturligtvis ett lyft för man hade jag aldrig sett mig innan. Sedan när jag slutade blev det ett litet tapp.

Tycker du att de andra har gjort ett bra jobb?

– De har gjort så gott de har kunnat.

Vem har gjort det bäst?

– Ingvar är överlägsen tycker jag.

När Leif ”Loket” Olsson gästade ”Bingolotto” förra året hade han hälsoproblem. De hänger delvis kvar även i år. Hans framträdande i programmet på lördag blir lugnare än de tidigare.

– Jag är lite yr och har lite dålig balans men det har ju nästan alla som är 74 år tycker jag. Det är ingen fara, men det är klart att jag inte hoppa upp som en idiot och hoppa runt, utan jag får ta det lite försiktigare. Jag vet inte hur vi ska lägga upp det, säger han.

”Det var jobbigt också”

Men tiden som ”Bingolottos” frontfigur var inte bara en dans på rosor. Det var intensivt också.

– Jag levde ju med det, jag var runt i Sverige på olika jippon nästan varje dag och hade Bingoberra med mig. Det var ett enormt uppsving på alla sätt och vis, men det är klart att det var jobbigt också. Man skulle resa hela tiden, och det är inte det absolut lugnaste utan tvärtom. Men det är klart att det var roligt, det kan man inte komma ifrån, säger Leif ”Loket” Olsson.

Vad är hemligheten bakom ”Bingolottos succé?

– För det första var det en ny programledare som människor inte kände igen. Och så hade vi dansbandsmusik som jag tror passar den publiken. Vanliga människor kunde tillgodogöra sig det programmet på ett väldigt trevligt sätt. Alla hade chansen att vinna. Man behövde inte kunna en massa för att vinna utan det räckte med att man hade tur.

Gunde Svan medverkar inte i programmet av familjeskäl. Jan Bylund har tidigare berättat att han inte heller kommer, eftersom han och Folkspel inte kommit överens.

”Bingolotto” sänds på lördag klockan 20.00 i TV4.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

De blev de lyckligt bingolottade

ÄMNEN I ARTIKELN

Bingolotto

”Loket” Leif Olsson