Eurovision-vinnaren till Allsången

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Nöjesbladet avslöjar: Jamala klar för SVT:s flaggskepp

1 av 4 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Jamala vinner Eurovision song contest 2016.

Eurovision-vinnaren Jamala kommer till ”Allsång på Skansen”.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet ska hon framföra sin vinnarlåt ”1944” på Solliden-scenen.

– Jag har ingen kommentar alls till det idag, säger projektledaren Per Rådelius.

Jamala kommer till ”Allsång på Skansen”.

I morgon har SVT bjudit in till presskonferens för att avslöja årets deltagare på Sollidenscenen på Skansen. Men Nöjesbladet kan redan nu avslöja att Eurovision song contest-vinnaren blir ett av de stora namnen i sommar.

Tradition med Eurovision-vinnare

Den ukrainska artisten Jamala, 32, som egentligen heter Susana Dzjamaladinova, uppges gästa ”Allsång på Skansen” tisdagen den 26 juli.

– Hon ska vara med i Allsången i slutet av juli, säger en källa med god insyn.

Från SVT:s håll lägger man locket på.

– Jag har ingen kommentar till det alls idag. Vi har genom åren haft med flera Eurovision-vinnare, men idag har jag ingen som helst kommentar till huruvida vi kommer att ha det i år eller inte, säger ”Allsång på Skansens” projektledare på SVT, Per Rådelius.

Men visst är det lite av en tradition. Sedan 2012 har samtliga Eurovision song contests vinnare kommit till SVT:s program, Loreen, Emmelie de Forrest, Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw, och nu alltså även Jamala, enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Innan dess har även bland andra Lordi, Alexander Rybak och Marija Serifovic också medverkat i ”Allsång på Skansen” samma år som de vunnit Eurovision.

– Vi kommer att ha ett uppställ som vi presenterar i morgon som är starkt, brett och stort. Jag är supernöjd. Det känns jätteroligt, säger Per Rådelius.

Sanna Nielsen programleder

Jamala vann Eurovision song contest i Stockholm i maj före Australiens Dami Im och tittarfavoriten, den ryska artisten Sergej Lazarev.

Hennes låt ”1944” om tatarernas förvisning från Krimhalvön har kritiserats och anklagats för att handla om den infekterade konflikten mellan Ukraina och Ryssland i dag.

Men Jamala har förnekat att låten skulle ha ett politiskt budskap.

– Det handlar om min grammelmormor, det här framträdandet ikväll var helt dedikerat till henne och till alla tatarer och ukrainare i mitt liv. Det var för mitt land, har hon tidigare sagt.

”Allsång på Skansen” har säsongspremiär tisdagen den 28 juni på SVT1. I år är Sanna Nielsen, 31, ny som programledare.

Publicerad:

LÄS VIDARE