Kyle och Tejle är återigen fenomenala som tantiga antihjältinnor

Publicerad:
Foto: Pär Bäckstrand/TV4.

TV

TV-RECENSION Ärkeproffsen Sissela Kyle och Lotta Tejle är bättre än manuset, när kriminalkomedin ”Enkelstöten” kommer tillbaka med en andra säsong.


Enkelstöten
C More
Säsong 2
Av Erik Hultkvist, Tapio Leopold och Inger Scharis, med bl a Sissela Kyle, Lotta Tejle, Tomas von Brömssen, David Wiberg, Anders Jansson och Annika Andersson.


KRIMINALKOMEDI Sissela Kyle och Lotta Tejle är tillbaka som den dynamiska duon Cecilia och Jenny. Läkaren och lärarinnan som bestämde sig för att råna en bank för att lösa sina ekonomiska bryderier i säsong ett av "Enkelstöten".
I säsong två fortsätter deras kriminella karriär med en konstkupp, riktad mot Kalmars välbärgade gubbmaffia i herrklubben Calmare Fellows. Men det är en sak att stjäla den anskrämliga konstinstallationen – en annan att lyckas sälja den vidare. Speciellt med tanke på att de glömde en viktig detalj kvar på brottsplatsen...
Rollistan har utökats med pålitliga komiska förmågor som Shima Niavarani, Johan Glans och Anders Jansson, och Kyle och Tejle är fortsatt fenomenala som de två originella antihjältinnorna i tantförpackning, som tillhör en välmående medelklass men ändå lyckas rättfärdiga sina handlingar för sig själva med känslan av att vara förfördelade av samhället i största allmänhet och av patriarkatet i synnerhet. (Och nu dessutom menar att de har hamnat i ännu en kvinnofälla eftersom de både förvärvsarbetar och är kriminella).

De är två superproffs som har ett suveränt samspel och sätter varenda replik, blick och reaktion, i ett manus som pendlar mellan att vara riktigt roligt och onödigt tramsigt.

Sex avsnitt, som även visas i TV4 med start den 8 maj.


”Enkelstöten” säsong två har premiär på C More den 23 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE