Javisst - det är Mimmi & Reine

TV

Såpaparet återförenas för att spela teater ihop

"Mimmi och Reine" är tillbaka.

Nu möts Ing-Marie Carlsson och Bertram Heribertson igen i farsen "Dagens dubbel" på Halmstads teater.

- Vi är som ett gammalt äktenskap, säger Ing-Marie Carlsson.

Det har gått fem år sedan Ing-Marie Carlsson och Betram Heribertson jobbade ihop senast, då som såpaparet Mimmi och Reine i Tre Kronor. I kväll står de åter på samma scen och spelar fars i Halmstad.

De blev Reine och Mimmi med hela svenska folket i tv-såpan "Tre kronor" i TV 4 i mitten av 90-talet. Efter det drog de till fjälls i filmen "Mimmi och Reine i fjällen".

Men de senaste fem åren har de dock gått skilda vägar. Fram tills nu. I kväll har paret premiär i farsen "Dagens dubbel - en fars i tvillingarnas tecken!" på Halmstads teater.

- Det är underbart att jobba ihop igen. Vi är de allra bästa vänner. Som ett gammalt äktenskap, säger Ing-Marie Carlsson.

Bertram Heribertson är lika nöjd.

Förvecklingar i fotoateljé

- Det känns väldigt roligt. Vi sa redan för fem år sedan att vi borde stå på scen tillsammans någon gång och nu blir det av, säger han.

"Dagens dubbel" handlar om två tvillingpar. Och det blir förvecklingar och förväxlingar i bästa farsanda kring en fotoateljé i Stockholm.

Ing-Marie Carlsson spelar fotoassistenten Babban och Bertram Heribertson den ryske företagaren Vladimir Butinov som vill få sin nya hälsodryck "Bullpitt" lanserad. I huvudrollerna syns Thomas Petersson och Annika Andersson.

Spyr inte i kulisserna

- Det bästa med fars är när hela publiken förenas i skratt. Och när man vet att man har ytterligare några rökare att fyra av, säger Bertram Heribertson.

Några premiärnerver känner de två kollegerna dock inte av än.

- Nej, jag är inte typen som spyr i kulisserna, jag vill bara ha roligt på scen, säger Ing-Marie Carlsson.

Efter en fullspäckad höst i Halmstad är förhoppningen att farsen ska gå upp i Malmö till våren. Men några mer upptåg av Mimmi och Reine lär nog tv-publiken inte få njuta av.

- Nej, det är beyond. Det känns väldigt avlägset det där, säger Bertram Heribertson.

Karin Lindstedt