SVT: Han hade inte fått vara med om vi vetat

TV

SVT visste inget om Tim-Joel Bergman Nilssons bakgrund – trots att alla deltagarna tvingades lämna in ett utdrag från belastningsregistret.

– Han hade inte fått vara med, säger Björn Östlund, projektledare.

Inför uttagningarna till ”Ung och bortskämd” tvingades alla deltagare sitta i långa intervjuer och dessutom lämna in ett utdrag från belastningsregistret.

”Ska undvikas”

Trots det fick Tim-Joel Bergman Nilsson en plats i programmet.

– Det är synd att vi inte kände till detta i förväg. Då hade han inte fått vara med, säger Björn Östlund, projektledare.

Varför inte?

– Det är väl en bra regel att de som är med i den här typen av program inte ska ha den här typen av problem, det är en sak som man ska undvika, säger han.

– Men jag tycker att vi gjort det vi har kunnat, om folk inte berättar så är det svårt för oss att göra något, fortsätter han.

Foto: Daniel Paris.

Märktes ingenting

Enligt Daniel Paris Afshinnejad, som medverkar i programmet, märktes inte Tim-Joels problem under inspelningarna. Däremot öppnade han sig en kväll.

– Tydligen så hade han mått väldigt dåligt innan han gick in i huset. Han berättade allt om sitt liv en kväll, men jag vet att han kommit väldigt långt från det där nu, och att det går skitbra för honom nu, säger han.