Pops julsuccé gav mersmak

TV

Nu vill han göra egen talkshow.

Foto: Kämpade mot sjukdom André Pops fick toppbetyg av Nöjesbladets läsare för sin insats som julvärd. Men det som inte syntes i rutan var att han kämpade med en rinnande näsa och envis smärta. Sportprofilen har dragits med bihåleinflammation i en månad.

Fem plus av Nöjesbladets läsare.

André Pops hyllas för sin personliga stil i julstudion.

Och han har fått mersmak.

– Jag skulle vilja ha en ordentlig talkshow, säger han.

Nu vet vi hur André Pops, 38, träffade sin fru, hur han tolkade ”Ronny och Ragge”-låtar i mitten av 90-talet och vad han skrev i sina berättelseböcker som barn. Tittarna hyllar sportprofilens personliga stil i julstudion. Hela 54.2 procent av nöjesbladet.se:s läsare gav honom högsta betyg som julvärd. På SVT:s julsida på Facebook strömmade hyllningarna in.

– Tack för att Du delar med dig av ditt liv!! Tack!!, skriver Facebook-användaren Andreas Lundqvist.

– Vi gillar dig skarpt Andre! Du är bra även på julen!, skriver Facebook-användaren Agnetha Gustafsson.

Hundratals sms

Reaktionerna från vänner och familj lät inte heller vänta på sig. André Pops tror att mer än hundra sms tickade in på privata mobilen. Kollegor som Kristian Luuk och Lasse Kronér gjorde tummen upp. Men även privatpersoner hörde av sig till programledarens privata nummer.

Weise drog fräckisar

– Jag har fått många snälla sms från människor jag inte känner, typ ”Du gör ett bra jobb hälsar Janne i Sollefteå”. Det känns väl lite konstigt, men det lugnar nog ner sig, säger han.

Självklart hörde även julikonen Arne Weise, 80, av sig.

– Det var väldigt kul att prata med honom. Han drog några fräckisar för mig som han blivit stoppad från att dra i ”Gomorron Sverige” där vi var med, säger han.

Efter att ha bjudit på sin personlighet i tv har programledaren fått mersmak. Insatsen som julvärd kan vara startskottet för mer av Pops i SVT.

Program om sport

För Nöjesbladet avslöjar han sin nästa önskan: en egen talkshow som behandlar sportstjärnorna på djupet.

– Det är ett program som saknas, en ordentlig talkshow om sport, både allvarligt och lättsamt. Det engagerar att dels prata om karriärerna men också andra saker.

– Ofta finns inte tiden att tränga in på djupet, att dels snacka om sport, men också prata längre och djupare, säger han.

Han har ännu inte presenterat sin idé för cheferna.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag har inte haft tid. Men det är något jag ska ta med SVT, säger han.