Martina Haag: ”Jag är fortfarande i chock”

avMathilde Albinsson

Martina Haag hängde löst för andra fredagen i rad i ”Let’s dance”.

Hon var säker på att tvingas lämna och började hålla ett avskedstal till Tobias Bader.

Då kom chocken – hon fick vara kvar.

– Det är så överdrivet roligt att få vara kvar så du anar inte, säger Martina Haag euforiskt efter sändningen.

Martina Haag har tackat nej till ”Let’s dance” i tio år. Men plötsligt ändrade hon sig. ”Man har ju bara ett liv”, tänkte hon morskt när hon fick frågan för elfte gången. Och tackade ja.

Men direktsändningarna har varit en pina. Och efter att ha stått som ett av de sista paren kvar på trappan i ”Let’s dance”-studion två fredagar i rad, brast det för Martina.

– Jag tänkte att nu är det kört! När juryn, som ändå sa på ett gulligt sätt att ”det är Martina som ryker”, då höll jag ett litet tal i pausen till Tobias Bader.

Martina Haag var bombsäker på att tittarna hade röstat hem henne. Hon tog därför farväl till Tobias med ett par väl valda ord.

– Jag sa att jag tycker du har varit en fantastisk danslärare och att jag är så himla glad ändå för den här tiden vi fick och att jag lärt mig mycket och önskar dig lycka till i framtiden, säger hon och fortsätter:

– Det var jättesorgligt. Jag blev lite ledsen, men så tänkte jag att det är såhär det är. Jag hade ju en hemlig dröm att juryn skulle säga: ”Där, Martina och Tobias! Det där är precis vad vi har letat efter!” Och nu skulle vi aldrig få chans att få vara med om det.

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
Martina Haag blir chockad när hennes namn ropas upp – hon och Tobias Bader är vidare i ”Let’s dance”.

Hon brister ut i ett bubblande skratt.

– Nu får jag ta tillbaka alltihop! För vi är ju vidare! Det känns som att jag har vunnit!

I stället var det Nikki Amini som tvingades lämna programmet tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson. När Nikkis namn ropades upp, kunde tittarna se en gapande Martina Haag som verkade ha svårt att ta in resultatet.

– Såg ni min förvåning? Jag är fortfarande i chock! utbrister hon efter sändningen.

Men så samlar hon sig lite. Hon tänker efter ett ögonblick och påminner sig om känslan som infinner sig just precis innan ”Let’s dance”-vinjetten rullar igång varje fredag.

– Jag blir fortfarande så himla nervös.

– Det är konstigt. Jag har spelat in supersvåra filmscener, jag har stått på scenen och gjort jättesvåra grejer. Men här! Hjärtat bara pickar fortare och fortare och jag dansar snabbare och snabbare.

Skadade knäet

Hon befinner sig långt utanför sin bekvämlighetszon i ”Let’s dance”, förklarar hon. I kvällens program dansade hon även med ett skadat knä – och tvingades därför specialanpassa numret för att kunna genomföra det.

– Det är så dumt så det inte är klokt. Jag sprang Loch Ness Marathon, men fick en filmroll precis före. I vanliga fall måste man bygga jättemycket muskler, så du har en massa mil i benen. Men jag filmade och filmade istället. På planet till Skottland tänkte jag att ”asch! Jag kan ta det på vilja!”

Hon sprang, helt otränad – men på vilja. Som resultat av det gick menisken av. Hon opererades strax innan ”Let’s dance” – och borde egentligen genomgå rehabilitering vid det här laget.

– Jag har inte ringt min doktor och frågat om det är en bra idé. Jag bara undviker honom.

ARTIKELN HANDLAR OM