Här är prästerna som söker kärleken i tv

TV

Mark Levengood leder SVT:s nya satsning

1 av 6

De har redan funnit Gud – nu vill de hitta kärleken.

Mark Levengood guidar prästerna i dejtingdjungeln i SVT:s kärlekssåpa ”Tro, hopp och kärlek”.

Efter måndagens presentationsprogram kan tittarna nu söka till programmet med hopp om himmelska dejter.

– Jag hoppas att alla hittar någon men outgrundliga äro herrens vägar, säger Levengood.

Foto: Josef Barkenbom.

Josef Barkenbom, 31.

Yrke: Pingstpastor i Södertörnkyrkan.

Bor: Lägenhet på Stora Essingen i Stockholm.

Bonusinfo: Bodde tills nyligen i Los Angeles under flera år.

Citatet: ”Idealet vore en svensk tjej med amerikanskt pass med latinobakgrund. En bra tjej bara, som är attraktiv. en tjej med självförtroende, vet vem hon är och är nöjd med sig själv.”

Marks omdöme:

– Man märker efter en stund att Josef bär på en väldigt uppriktig längtan efter förhållande. Han är väldigt snygg och i bland är det så lätt att avfärda snygga människor för att man tror att de kan välja och vraka. Men jag tror att han vill så mycket mer. Men han är ju lite fåfäng och speglar sig ofta. Josef vinner på att man lär känna honom. Jag tror att han behöver någon som inte låter sig ruckas så lätt. Jag tror han ska ha en stadig, glad fru.

Foto: Kristin Molander.

Kristin Molander, 46.

Yrke: Präst i Svenska kyrkan, handläggare för ekumenik.

Bor: Villa i Täby.

Bonusinfo: Tycker att Ola Salo är snygg.

Citatet: ”Det är svårt att vara med mig om man är introvert. Den där hemliga, mörkhåriga, långa, tjusiga mannen som man läste om i Harlequinböckerna... inte en sån. Han måste kunna möta mig”.

Marks omdöme: – Hon är en oerhört varm människa. Under hennes lite stränga yta döljer sig en enormt varm människa. Hon var för mig sinnebilden av en svensk präst och bär en slags inre kompass av vad som är rätt och fel men är ändå väldigt öppen för människor och uppriktigt engagerad. Hon har varit gift och jag tror att fördelen för de som gifter om sig är att de vet vad de vill ha andra gången.

Foto: David Castor.

David Castor, 44.

Yrke: Präst i Svenska kyrkan.

Bor: Villa i Röke.

Bonusinfo: Bloggar under namnet Pastor Castor.

Citatet: ”Jag har alltid varit singel. Jag är nog lite blyg för det där, dels att ta initiativ men också att möta initiativ. Inledningen på en relation vet jag inte riktigt hur jag ska bära mig åt”.

Marks omdöme:

– David är ju en juvel. Att inte någon har slagit klorna i honom är ett mysterium. Hela han är ett stort hjärta. David är blyg och osäker i relationer eftersom han inte haft någon tidigare. Så jag hoppas att det blir en kvinna som skakar om hans värld lite och som får honom att kliva ur sin trygghetszon. Om jag hjälper till och pushar honom ur trygghetszonen gör jag det med mild hand. Vi ska inte tvångsgifta bort någon.

Foto: Åsa Meurling.

Åsa Meurling, 52.

Yrke: Präst i Svenska kyrkan.

Bor: Lägenhet i Stavsnäs.

Bonusinfo: Blir ofta extra sugen på kärleken när hon viger par.

Citatet: ”Jag har tröttnat på att söka och leta. Det tar mycket kraft i mitt liv att påbörja relationer som inte håller. Ska jag hitta någon ska det finnas en möjlighet att det kan bli för livet.

Marks omdöme:

– Hon är så fin och har en lågmäld och intelligent humor. Åsa är ganska seriös men så börjar hennes ögon glittra. Jag tror inte att det blir så svårt för henne att hitta någon. Hon har också varit gift tidigare och vet vad hon söker. Allra viktigaste för henne är att han ska vara varm och ha humor.