Let’s dance

Daniel Norberg: ”Jag har varit skör och mått dåligt”

Av: 

Mathilde Albinsson

TV

Daniel Norberg hyllar Jon Henrik som en värdig vinnare av ”Let’s dance” 2018.

Men han hyllar även sin danspartner, Maria Zimmerman.

– Jag har varit skör under den här tiden och mått dåligt, säger han.

Daniel Norberg har bjudit på humoristiska förpackade nummer i ”Let’s dance”.

Men under den glada och spexiga ytan har Daniel Norberg tampats med trötthet och stundtals låg energi.

– Vi har haft en väldigt fin relation och det har gjort att jag har orkat detta, säger han och syftar på sin danspartner Maria Zimmerman.

– Jag har varit väldigt skör under den här tiden och mått dåligt och hon har varit jättefin och stöttat mig. Hade vi inte varit så nära varandra, så hade vi inte orkat, säger han och utvecklar:

– Eller, jag har väl inte varit så himla skör på det sättet, men man man har ju ett gemensamt mål. Ibland är man trött och ledsen och ibland är man glad. Då är det fint att ha varandra.

Tony Irving har tidigare hintat för Nöjesbladet att han misstänker en romans mellan de båda. Och kärlek har uppstått förut i ”Let’s dance”. Senast i förra årets upplaga, då Samir Badran och proffsdansaren Sigrid Bernson blev ett par.

Men någon kärlek spirar inte mellan Daniel Norberg och Maria Zimmerman.

– Ja, nu ska vi gifta oss på Gotland i sommar i en ruin.., börjar Daniel Norberg skämtsamt.

– Nej. Men man kan tro det, vi har ett mål ihop, självklart kan man bli kär i någon. Jag har inte blivit det. Du har inte blivit det, säger han vänd mot Maria Zimmerman.

”Ingen tävlingsmänniska”

Däremot har de funnit varandra på ett vänskapligt plan. Och Marias stöd har betytt mycket för Daniel, som till slut kammade hem en andraplats i ”Let’s dance”.

– Jag är ingen tävlingsmänniska. Jag tycker inte om tävlingar, det har jag sagt hela tiden. Klart hade det varit roligt att vinna. Det vore dumt att säga något annat, men när jag ser dem ser jag värdiga vinnare som gjort så enormt många olika typer av danser, säger han och lägger till:

– Jag märker att tanter kommer fram och säger ”hej, jag hejar på Jon Henrik!” Men de känner igen mig i alla fall. Det är härligt. Man är granne med Sverige på något sätt nu. Det är jättehärligt.

Nu ser Daniel Norberg fram emot att pusta ut, ta semester – och lägga dansskorna på hyllan ett tag.

– Vi ska titta på alla danser vi gjort och minnas tillbaka och äta popcorn och dricka päronsaft, säger han och syftar på sig själv och Maria.

– Och så ska jag dansa i kväll. Sen ska jag nog inte dansa mer på ett tag. Jag ska lägga mig ner i framstupa sidoläge, andas ett tag, och sen kanske det blir något igen. Jag älskar att dansa, men nu är jag är lite trött på att dansa.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

”Vår tid är nu”: De grät sig igenom en hel dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Daniel Norberg