Marie Serneholt tar över "Bingolotto"

”Jag blev enormt förvånad när jag fick frågan”

Marie Serneholt blir ny programledare för "Bingolotto". Hon kommer dessutom att leda det helt nya TV4-programmet "Bingolottos upp till miljonen".

– Jag är så otroligt hedrad och glad, säger Serneholt till TT Spektra.

I höst får "Bingolotto" en ny programledare, som ersätter Jan Bylund. TT Spektra kan nu berätta att Marie Serneholt får jobbet.

– Alla detaljer har fallit på plats väldigt nyligen, det här är färskt. Jag blev enormt förvånad när jag fick frågan och tror inte att jag har hunnit smälta det än. Jag har spelat "Bingolotto" sedan det startade, min syster var elitsimmare så vi köpte alltid lotter och än i dag är det ingen jul utan uppesittarkvällen, säger hon.

"Hedersamt"

Artisten Marie Serneholt, tidigare medlem i A-Teens, har de senaste åren satsat på tv. Hon har bland annat varit programledare för Melodifestivalen, "Helt magiskt" i SVT och jurymedlem i "X factor" i TV 4.

Hon hade dock inte räknat med att få leda "Bingolotto".

– Några av våra största programledare har lett det här programmet och att jag ska få axla den manteln känns otroligt hedersamt. Jag har en enorm respekt för de som har lett "Bingolotto", säger Marie Serneholt.

Du är yngre än de tidigare programledarna, ska du modernisera "Bingolotto"?

–  Det kommer ju att ske förändringar men exakt vad det blir får vi återkomma till, det är en process som pågår just nu. Alla som spelat tidigare kommer så klart att känna igen sig men sedan vill man ju så klart utveckla programmet.

Nytt program

Förutom "Bingolotto", som sänds i Sjuan på söndagar, kommer Marie Serneholt också att leda det nya frågesportprogrammet "Bingolottos upp till miljonen" i TV 4 - även det ska visas på söndagar.

– Det är baserat på det brittiska formatet "Secret fortune" och är ett frågesportsprogram där två personer helt enkelt tävlar om att kamma hem en miljon kronor. Det känns som ett nytt och fräscht frågesportprogram, säger Marie Serneholt.

De båda Marie Serneholt-programmen börjar sändas i augusti.

BILDEXTRA: Här är ”Bingolottos” programledare genom tiderna

Linus Brännström/TT Spektra

Publisert: