Anders och Måns kan inte växa upp

avZandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Komikerparet tacklar problemen med att fylla 30 i nya serien ”Succéduon”

Foto: Björn Lindahl

Det är svårt att bete sig vuxet. Och samtidigt undvika att bli gubbe.

I sin nya serie ”Succé­duon” tacklar komikerparet Anders och Måns det hårda livet efter 30.

– Jag känner mig ofta­ som en finnig tonåring, säger Anders Johansson.

Efter 30 smyger den sig på. Gubbigheten. Den visar sig på festen, när du hävdar att det inte gjorts någon bra låt sedan ”London calling” eller hos bilhandlaren när du seriöst står och velar mellan en vinröd eller metallicgrön kombi.

”Vuxen vid 40”

Om hur man beter sig i nya vuxna situationer handlar komikerparet Anders Johanssons, 35, och Måns Nilssons, 32, dramaserie ”Succé­duon”, med premiär i SVT i kväll.

– Det är svårt det där. Jag håller hela tiden på att flytta fram gränsen för när man är vuxen. När jag var 16 trodde jag att det var när man var 20 och nu när jag äar 32 inbillar jag mig att det är när man är 40, säger Måns Nilsson.

I serien heter komikerna ”Anders” och ”Måns” men bara hälften är enligt deras egen utsago självupplevt. Resten har de stulit från sina vänners liv.

”Som en tonåring”

– Men visst påminner det om en själv. Samtidigt som jag lever familjeliv känner jag mig ofta som en finnig tonåring, säger Anders.

Duon är skraja över vuxenlivet de lever.

– Jag kan bli stressad över att jag inte känner igen låtar på P3 eller att jag inte förstår mig på Twitter, säger Anders.

Anders och Måns har en lösning för att hålla gubbigheten på avstånd.

– Min hobbyteori är att man måste aktivera hjärnan. Lära sig ett nytt språk. Tvinga sig att tänka. Orkar man inte det, då blir man gubbe, säger Anders.

I handen håller Anders Johansson en mugg med texten ”Fortfarande snygg – efter alla dessa år”.

– Kanske du ska vända­ bort texten när vi ska fotograferas, mumlar Måns.

Publicerad: