Därför svek pakten Angela

Reporter: Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skulle dela vinstpengarna med Erik och Anna – men blev ”för dryg”

1 av 7 | Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
Angela Monroe var övertygad om att hon satt säkert i ö-rådet. Men när lapparna med hennes namn lästes upp en efter en och det blev klart att det var hon som var tvungen att lämna tävlingen blev hon helt chockad. ”Jag förstår inte hur jag kunde vara så naiv – men jag litade verkligen på mina bundsförvanter från träsket”, säger hon.

Robinson Chocken var total för Angela Monroe.

Aftonbladet kan avslöja varför: När kamerorna inte filmade tog träsktrion varandra i hand och gav ett hemligt löfte.

– Vi hade lovat att hjälpa varandra till final och sedan dela prispengarna, säger Angela Monroe.

När de vadade genom vattnet efter ”Robinson”-tävlingen viskade Angela Monroe, 32, till Anna Lundh, 22:

– Vi röstar ut Jarmo i ö-rådet va?

Anna nickade, men stirrade rakt ner i vattnet – hon visste redan då att hon skulle bryta det löftet.

– Jag åkte till ”Robinson” för att vinna, och gjorde det som krävdes. Som i bluffstopp, man måste vara strategisk och ibland ljuga, säger Anna.

Men Angela var övertygad om att hon satt säkert i ö-rådet och utgången kom som en kalldusch.

”Helt chockad”

– Jag var helt chockad när alla röstade på mig. Jag förstår inte hur jag kunde vara så naiv – men jag litade verkligen på mina bundsförvanter från träsket, säger hon.

Erik Blomqvist, 29, förstår hennes besvikelse men tycker att beslutet att rösta ut henne var nödvändigt.

– Det var faktiskt ett enkelt beslut när Lukas blev immun. Angela förändrades i slutet och var jävligt egotrippad och sniken. Droppen var när Angela bad oss ljuga för att få mat, säger han.

Anna Lundh håller med Erik.

– Det var en självklarhet att hon skulle ut, hon var ett för starkt hot. Och i slutet hade hon blivit väldigt dryg och tjatade extremt mycket. Svälten tog hårt på henne och jag kände mer samhörighet med Nina – det var äkta vänskap.

Angela tog sveket mycket hårt, speciellt eftersom träsktrion hade lovat varandra att stötta varandra till finalen.

Skulle till final

– Vi hade en hemlig överenskommelse att vi skulle gå till final ihop. Vi hade till och med gjort upp om att dela med oss av prispengarna till varandra, säger hon.

Tanken var att vinnaren skulle ge tvåan tio procent och trean fem procent.

”Extremt sviken”

– Jag kände mig extremt sviken när de helt plötsligt röstade ut mig. I min naiva skalle var det ett löfte som hade getts och jag skulle aldrig ha brutit det mot dem. Har jag skakat hand och gett mitt ord, står jag för vad jag har lovat, säger Angela.

Anna menar att hon aldrig ville lova bort några procent av vinsten om hon vann, men att Erik och Angela tjatade på henne.

– Till slut tummade vi på det, samtidigt visste jag inte om vi lovade det vi sa, det kändes som det bara var en bekräftelse på att hålla vår pakt. Jag tror inte att Angela hade hållit det löftet heller om hon vunnit, säger Anna.

”Kändes tungt”

Visste du när Angela bjöd med dig på vilodygnet att du skulle rösta ut henne?

– Ja. Det kändes tungt när hon var schysst, men det gällde att tänka egoistiskt. Vi andra hade ju bestämt det redan. Men det var hemskt att se hur chockad hon blev i ö-rådet.

Även Erik tyckte att ö-rådet var en mardröm.

– Det är det värsta ögonblicket framför kameran. Ja, verkligen det värsta jag gjorde. Snälla, förlåt mig Angela, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN