Lia Boysen om slottet: ”Så taggad på att få se spöken”

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Skådespelaren tillbaka i sina barndomstrakter

1 av 6

KATRINEHOLM. Hon tackade ja på grund av sin koppling till Ericsbergs slott.

Nu är Lia Boysen tillbaka i sina hemtrakter då inspelningen av ”Stjärnorna på slottet” dragit igång.

– Det är väldigt märkligt eftersom jag varit i trakterna så länge jag kan minnas, säger hon.

Under söndagen anlände stjärnorna i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” till Ericsbergs slott utanför Katrineholm.

Men för skådespelaren Lia Boysen, 50, var det som att komma hem.

Som liten lekte Lia i slottsträdgården, var på middagar i slottet och lyssnade till sin mormors spökhistorier. I varje hus i området bor en släkting. Hon har en stor anknytning till inspelningsplatsen.

– När jag kom stod jag här utanför och då stannade den ena bilen efter den andra. Och så hoppade det ut en syssling som sa ”Åh vad det är roligt Lia att du ska vara med i 'Stjärnorna på slottet'”. Så det är speciellt att vara här, säger hon.

Magiska minnen

För Nöjesbladet har Lia Boysen tidigare berättat att hon tackade ja till programmet på grund av sin koppling till platsen. Nu, när hon är på plats, kommer minnena tillbaka.

– Jag har helt magiska minnen härifrån. Alla de historier min mormor berättat hela min barndom. Allt från guvernanter till romanser, säger hon.

Tillsammans med Sofia Ledarp, Gunnel Fred, Johannes Brost och Magnus Uggla ska hon spendera flera dagar på slottet. Alla deltagare har i vanlig ordning fått ett eget rum. Storleksmässigt drog Lia nitlotten.

– Jag har betydligt mindre rum än de andra. Men i min lilla barnkammare, som jag ska bo i, hänger en jättestor tavla på fyra barn där den ena är min mormor. Det var därför de la mig där. Varje porträtt här är ju en släkting. Det är jättekonstigt, säger hon.

Ville bo i spökrum

Helst av allt skulle hon vilja bo i Pintorpafruns rum. Alltså det rum som tillhörde den grymma slottsfrun som brukade plåga livet ur sitt tjänstefolk. En känd sägen som finns i flera olika varianter.

– De andra har haft lite roligt åt mig för jag har varit så taggad på att få se spöken. Det står i historieböckerna om Pintorpafrun. Slottet är verkligen känt för att det spökar så mycket här, säger hon.

Istället fick Gunnel Fred flytta in i slottsfruns rum.

– Jag har varit inne och försökt smöra henne. Annars får jag väl lägga mig på en madrass i biblioteket där det spökar som mest, säger Lia Boysen.

Publicerad:

LÄS VIDARE