”Deadwood” är på väg tillbaka – så här blir filmen

Publicerad:
Foto: HBO.

TV

Man har väntat i tolv år – men nu är den äntligen på gång: "Deadwood"-filmen.

Halleluja – nu händer det!
Under åren 2004-2006 rullade HBO ut 36 avsnitt av David Milch våldsamma västernserie "Deadwood". De var kanske ingenting för den högkyrklige – enligt någon som har räknat yttrades ordet "fuck" 43 gånger under den första timmen, och 2 980 gånger sammanlagt, vilket tydligen ger ett snitt på 1,56 fucks i minuten – men de var mästerliga.

Efter tre säsonger lade dock HBO ner serien hastigt och lustigt, och mer eller mindre ända sedan dess har det talats om en ordentlig avslutning i filmform.
Och nu är inspelningen officiellt i gång!

Filmen – skriven av Milch och regisserad av Daniel Minahan – utspelar sig tio år efter händelserna i säsong tre, då karaktärerna återförenas för att fira att South Dakota har blivit en egen stat. Gamla rivaliteter blossar upp, allianser sätts på prov och gamla sår öppnas på nytt när de måste hantera de ofrånkomliga förändringar som moderniteter och tidens gång har orsakat.
Ian McShane är tillbaka som den exceptionellt burduse Al Swearengen, och fler återkommande skådisar är Timothy Olyphant, Molly Parker, Paula Malcomson, John Hawkes, Anna Gunn, Dayton Callie, Brad Dourif, Robin Weigert, William Sanderson, Kim Dickens och Gerald McRaney. Ny i ensemblen är 18-åriga Jade Pettyjohn.
Inget premiärdatum är satt, men när projektet gavs grönt ljus tidigare i år sade HBO-bossen Casey Bloys att han hoppades på premiär våren 2019.
Väntan blir olidlig.


Säsong 1-3 av "Deadwood" finns på HBO Nordic.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN