”Killing Eve” är tillbaka – lika underbar som sist

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Foto: BBC America.

TV-RECENSION Att uppfylla förväntningarna efter den briljanta första säsongen borde bara svårt – men "Killing Eve" fortsätter att roa, chockera och överraska.


Killing Eve
HBO Nordic
Säsong 2, del 1-3
Av Phoebe Waller-Bridge, med bl a Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Adrian Scarborough och Sean Delaney.


SPIONTHRILLER Phoebe Waller-Bridge, som levererade förra årets piggaste serienyhet, har delegerat huvudansvaret för manusskrivandet till Emerald Fennell. Men det har inte förändrat "Killing Eve" – som är lika finurlig, rolig, blodig, överraskande, svårkategoriserad och allmänt underbar som sist, när katt och råtta-leken och den ömsesidiga besattheten mellan agenten Eve Polastri (Sandra Oh) och den psykopatiska yrkesmörderskan Villanelle (Jodie Comer) nu fortsätter.
Eve återanställs på MI6 av den strålande underliga bossen Carolyn Martens (Fiona Shaw) för att hitta Villanelle, men när fler prominenta personer hittas mördade, på mer "diskreta" sätt, blir Eve övertygad om att en ny kvinnlig lönnmördare är i farten.

Villanelle å sin sida, startar säsongen i uppförsbacke; svårt skadad efter sitt möte med Eve i Paris, pank och med en ny, hårdhänt kontaktperson (Adrian Scarborough) som gör sitt bästa för att hålla henne kort.
Att uppfylla förväntningarna efter den briljanta första säsongen borde bara svårt – men allt i de tre första avsnitten pekar på att "Killing Eve" fortfarande har det.

En riktigt stark fyra.


Säsong två av ”Killing Eve” har premiär på HBO Nordic den 8 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad: