Jesus Kristus! Se trailern för Netflix thrillerserie ”Messiah”

avKarolina Fjellborg

Publicerad:
Foto: Hiba Judeh/Netflix.
”Messiah”.

TRAILER Så här i juletider verkar Jesus ha återuppstått – på Netflix. Frågor på det?
Kolla i så fall in trailern till ”Messiah”.

Vad skulle hända om någon sorts Jesusfigur dök upp i dag?
Det är frågan som Netflix verkar utforska i kommande ”Messiah”, som får premiär på nyårsdagen. En ”provokativ och geopolitisk thrillerserie” som ”utspelar sig i gränslandet mellan politik och tro i en era då sociala medier har stort inflytande på människors tankar och åsikter”.
Skaparen är australiensaren Michael Petroni, och i rollerna syns bland andra Michelle Monaghan, Mehdi Dehbi, Tomer Sisley och John Ortiz.
Så här beskriver Netflix handlingen:
När CIA-officern Eva Geller avslöjar ny information om en okänd man som genom offentliga framträdanden drar till sig stor internationell uppmärksamhet påbörjar hon en utredning om hans ursprung. Allt eftersom mannen drar till sig fler följare, som tror att han kan utföra mirakel, börjar även medier världen över att fascineras av den karismatiska mannen. Geller behöver kämpa mot klockan för att hinna avslöja mysteriet; är han en gudomlig varelse eller en farlig bedragare som riskerar att vända upp och ner på den globala geopolitiska ordningen? Under berättelsens gång vävs flera olika perspektiv samman – en israelisk underrättelsetjänsteman, en präst från Texas och hans dotter, en palestinsk flykting samt journalisten som bevakar händelserna.
Här är trailern:

”Messiah” har premiär på Netflix den 1 januari.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Netflix

Tv-serier

Trailer