Amy Deasismont (f d Diamond)

”Thunder in my heart” – stark tv-serie av och med Amy Deasismont

Av: 

Jan-Olov Andersson

TV

Betyg: 4 av 5 plus

Thunder in my heart

Miniserie i åtta delar

Av Amy Deasismont, med henne själv, Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Gustaf Hammarsten, Helen Sjöholm, Malin Persson, Max Ulveson.


TV-RECENSION. Som tonåring hade hon en framgångsrik popkarriär.
Glöm Amy Diamond. Under sitt riktiga namn Amy Deasismont har hon nu skapat en tv-serie som både träffsäkert, engagerande och roligt skildrar hennes egen generations liv.

DRAMAKOMEDI. Att Amy Deasismont fixar jobbet som skådespelerska är kanske inte så förvånande. Redan i Sanna Lenkens ”Min lilla syster” (2015) och Lukas Moodysson-serien ”Gösta” (2019) visade hon upp ett mångsidigt register.

Men den här serien är hennes ”baby” från start till mål. Hon har hittat på hela historien, skrivit manus, varit medregissör till ett par avsnitt och gör alltså huvudrollen som Sigrid, med smeknamnet Sigge. Övriga regissörer är Sanna Lenken och Anders Hazelius, som gjorde merparten av ”Tunna blå linjen”.

Vi rör oss i Stockholms förorter. Sigge jobbar på ett hamburgerställe. Umgås med ett kompisgäng där Antonia (Julia Lyskova) och Sam (Alexander Abdallah) står henne närmast. Men vänskapen är komplicerad. Antonias humör pendlar efter hur det står till med kärleken till Janice (Malin Persson). Sam är egentligen kär i Sigge, men det förstår hon inte. Den hon trodde var hennes pojkvän, Edwin (Max Ulveson), vill inte längre ha henne. Utom till sex.

Hemma i radhuset är mamma Annika (Helen Sjöholm) övergiven sedan maken/Sigges pappa Stefan (Gustaf Hammarsten) har dragit. Huset måste nog säljas. Lillebror Benjamin (Benjamin Shaps) blir gång på gång sviken när pappan ger löften han aldrig håller. Och sedan blir det bara värre…

Det är en serie där det skaver mellan de flesta av huvudpersonerna. Och som skildrar en generation som tycks leva i nuet, så gott det går, utan någon större framtidstro. Och det är väl också en serie som, på sitt sätt, handlar om klass.

Det är mycket att imponeras av i ”Thunder in my heart”, där titeln för övrigt kommer från en Leo Sayer-hit från 1977.
Tonträffen i dialogen och hur den framförs av skådespelarna, från rutinerade Hammarsten till debutanten Lyskova, är hundraprocentig.

De intima scenerna. Amy Deasismont har skrivit sex- och kärleksscener som visar hur både pinsamma och upphetsande de kan vara.
Skådespeleriet, som sagt var. Sångerskan Helen Sjöholm går från klarhet till klarhet i de få roller hon gör. Kul att se Gustaf Hammarsten i en annorlunda, lite elak, roll. Max Ulveson – ja, han är son till Johan Ulveson – lär ha en lysande framtid, fast nog mer som hunk än komiker. Och samspelet mellan Deasismont och Abdallah är ljuvligt, när deras relation fördjupas.

Finns på Viaplay

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

30 heta serier att streama i år

ÄMNEN I ARTIKELN

Amy Deasismont (f d Diamond)

Johan Ulveson

Alexander Abdallah

Sanna Lenken

Julia Lyskova

Gustaf Hammarsten

Helen Sjöholm