Kanal 5

Bråket inte löst: Kanaler släcks ner för Teliakunder

Telia och Discovery har inte kunnat enas

Av: 

Louise Åström

TV

Förhandlingarna fortsatte långt in på onsdagsnatten.

Men Discovery och Telia är fortfarande inte överens om det nya distributionsavtalet och nu förlorar 1,5 miljoner tittare flera kanaler.

– Det är otroligt sorgligt, säger Dan Panas, presschef för Discovery Networks, till Nöjesbladet.

Telia har släckt ner Kanal 5.
Telia har släckt ner Kanal 5.

Målet var att få till ett nytt avtal med Telia innan klockan 00:00, natten mellan onsdag och torsdag. Men parterna kom inte överens. Vid midnatt löpte det befintliga distributionsavtalet ut.

Enligt Discovery pågick förhandlingarna långt in på natten. Man nådde dock inte ända fram vilket betyder att ungefär 1,5 miljoner tittare kommer att stå utan Discoverys kanaler.

– Det är otroligt sorgligt att bandet mellan oss och de som tittar på tv via Telia nu är bruten eftersom att vi är blockerade från Telias plattform. Detta på grund av att det inte längre finns ett avtal mellan oss och Telia, säger Dan Panas, presschef för Discovery Networks, till Nöjesbladet.

Sent på onsdagkvällen uppgav även Telia att parterna inte kunnat enas.

– Det innebär att vi nu har initierat nedsläckningen av Discoverys kanaler eftersom vi inte har tillåtelse att sända dem längre, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, till TT.

Teliahushållen förlorar Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Discoverys samtliga övriga kanaler.

”Väldigt ledsna”

Under onsdagen var Discovery Networks på möte hos Kulturdepartementet.

Telia och Discovery har legat i tuffa förhandlingar den senaste tiden. I helgen meddelade Discovery i ett pressmeddelande att förhandlingarna hade strandat. Så sent som i söndags intygade både Telia och Discovery för Nöjesbladet att målet hela tiden varit att nå en lösning.

Under onsdagen publicerade Telia ett filmklipp på sin Facebooksida där Jonas Hasselberg berättade att de fortfarande arbetade på att få till ett avtal. Samtidigt beklagade man att kunderna hamnat i kläm.

– Det är vi genuint väldigt, väldigt ledsna för, säger han i klippet.

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanningen bakom succéserien ”Fast n’ loud”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kanal 5

Dan Panas