Veckans streamingtips

80-talsfrossa, okristlig humor och bästa relationsskildringen

Av: 

Karolina Fjellborg

”GLOW”, ”The righteous Gemstones” och ”Catastrophe”.

Foto: Netflix/HBO/Avalon.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix ljuvliga ”GLOW” är tillbaka, Danny McBride gör sin vanliga grej i nya komedin ”The righteous Gemstones”, och SVT visar äntligen nya avsnitt av ”Catastrophe”.

GLOW


Liz Flahives och Carly Mensch genomhärliga, glittriga och stärkande komediserie om en skara kvinnliga wrestlare på 80-talet – the Gorgeous Ladies of Wrestling – är tillbaka med en tredje säsong. Den utspelar sig huvudsakligen i Las Vegas, då gängets show har flyttat in på det fiktiva kasinohotellet Fan-Tan, där den luttrade Vegas-veteranen Sandy Devereaux St Clair (gästspelande Geena Davis) chefar över underhållningen. Humor, fejkade slagsmål, hårdsprejade frisyrer, systerskap och löjliga kostymer blandas med ledsamheter och personliga kamper, i en serie som fortsatt är en av Netflix allra bästa.
Netflix


The righteous Gemstones


Den här nya HBO-komedin, om en rik, girig, hycklande och inbördes trätande familj med kända tv-evangelister, är skapad av Danny McBride, som också spelar en av huvudrollerna, mot John Goodman, Edi Patterson och Adam DeVine. Och ”The righteous Gemstones” är definitivt en karakteristisk Danny McBride-serie. Folk som tidigare har sett och gillat hans ”Eastbound & down” och ”Vice principals” kommer att känna igen och uppskatta den entusiastiskt grova humorn och de fåfänga figurerna, medan de som föredrar mer kultiverad komik och konventionellt lättgillade karaktärer knappast kommer att falla som furor.
HBO Nordic. Premiär på måndag


Catastrophe


Viaplay hade premiär för den redan i våras, men nu visar även SVT (som var först med att visa serien i Sverige, men sedan har behandlat den styvmoderligt) ÄNTLIGEN den tredje säsongen av den här komedipärlan, om vuxenlivets och den moderna tvåsamhetens utmaningar, av och med Sharon Horgan och Rob Delaney. Njut av sex giftigt roliga, brutalt ärliga, obekväma och insiktsfulla avsnitt där de gifta tvåbarnsföräldrarnas vedermödor eskalerar. Tänk graverande hemligheter, dåliga samveten, skåpsupande, pengaproblem, åldrande föräldrar och kroppsligt medelåldersförfall. Ashley Jensen och Carrie Fisher, som syns i en av sina sista roller, glänser i biroller.
SVT Play. Säsongspremiär på tisdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot


Publisert:

LÄS VIDARE

Charmig sexualkunskap, energisk parodi och flott yakuzadrama

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Tv-serier

Netflix

Carrie Fisher

Geena Davis