Ida Engvoll gör huvudrollen i nästa svenska Netflix-serie

”Kärlek & anarki” får premiär senare i år

Publicerad:
Ida Engvoll, Lisa Langseth och Björn Mosten.
Foto: Netflix.
Ida Engvoll, Lisa Langseth och Björn Mosten.

TV

Pepp på Netflix nästa svenska originalserie ”Kärlek & anarki”?
Nu har vi en rollista!

Efter starka ”Störst av allt” blir ”Kärlek & anarki”, signerad Lisa Langseth, nästa Netflix-serie på svenska.

Inspelningen har nu startat i Stockholm, och därmed har Netflix gått ut med namn på de medverkande:
Ida Engvoll gör huvudrollen, och i övriga roller syns Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten – som gör sin skådespelardebut.
”Kärlek & anarki” handlar om den karriärdrivna konsulten och gifta tvåbarnsmamman Sofie (Engvoll), som träffar den yngre it-teknikern Max (Mosten) när hon får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag. En ”oväntad lek tar vid”, då Sofie och Max börjar hetsa varandra att göra saker som ”ifrågasätter de sociala normerna”. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den oanade konsekvenser.
Serien är alltså skapad av Lisa Langseth, som har skrivit manus tillsammans med Alex Haridi, och produceras av FLX (som även stod bakom ”Störst av allt”).

– Jag hoppas att 'Kärlek & anarki' blir uppkäftigt, roligt och samtidskritiskt. Historien är en slags paradox som utspelar sig inom och runtomkring min karaktär Sofie och som tar avstamp i en samtid som inte fullt omfamnar människan. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp och jag ser mycket fram mot att göra den tillsammans med Lisa Langseth, FLX och Netflix. Kärlek är ett av mina stora intressen och i kombination med anarki blir detta mitt drömjobb, säger Ida Engvoll i ett pressmeddelande.


Antalet avsnitt är åtta, och premiär blir det senare i år.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE