Veckans streamingtips

Tonåriga prisjägare, fräsig fröken och Batra i Bombay

Av: 

Karolina Fjellborg

”Teenage bounty hunters”, ”Rita” och ”Världens sämsta indier”.
”Teenage bounty hunters”, ”Rita” och ”Världens sämsta indier”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Jenji Kohans nya Netflix-serie ”Teenage bounty hunters” är kul, pladdrig och sexfixerad. Den danska favoritläraren Rita är tillbaka i nya avsnitt. Och David Batra försöker bli stor i Bombay.

Teenage bounty hunters


Kathleen Jordan har skapat och snitsaren Jenji Kohan (”Orange is the new black”, ”GLOW”) har producerat den här tonårsdramakomedin, som är ungefär lika tung och seriös som titeln antyder. Maddie Phillips och Anjelica Bette Fellini spelar tvillingarna och bästisarna Sterling och Blair Wesley, som träffar en prisjägare/borgensagent (Kadeem Hardison) i och med en bilolycka och börjar jobba åt honom – samtidigt som de tacklar familjehemligheter och både universella och mer bibelbältesspecifika tonårsproblem på den kristna privatskola de går på. Kul, pladdrigt, satiriskt och rätt sexfixerat.
Netflix


Rita


Jag älskar Mille Dinesen i huvudrollen i den här härliga danska dramakomedin. Hon spelar Rita Madsen; en tuff, rak, realistisk och okonventionell lärarinna med tre barn, ett struligt privatliv, ett stort hjärta och en ännu större käft. Hon är en sådan lärare som varje elev skulle behöva ha någon gång i livet – och varje orimlig förälder skulle behöva ha ett möte med. I den femte och sista säsongen, som precis har landat på Netflix, gör Rita bland annat en skoltripp till Sverige och Ales stenar, där hon direkt brinner av i mötet med den svenska ”småfascistiska korrekthetsdiktaturen”.
Netflix


Världens sämsta indier


Hösten 2018 fick vi följa med David Batra till Indien i ”Världens sämsta indier”. Det hela gick ut på att han, med hjälp av SVT:s korrespondent Malin Mendel, skulle komma i kontakt med och förstå sitt ursprung – och programserien var en av de bättre i den kändisar-gör-infotainment-genre som SVT ett tag verkade helt besatta av. Nu är Batra och Mendel tillbaka i en andra säsong, och den här gången handlar det om att Batra ska lära sig mer om Indien och landets kultur för att kunna bli ”big in Bombay” och göra karriär som komiker. Underhållande folkbildning med personlig touch, om en säregen kultur och en enorm ekonomi i förändrig.
SVT Play. Premiär på onsdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

David Batra

Jenji Kohan

Netflix

SVT Play