Här brinner ”Farmen”-huset ner: ”Hela skiten brann”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4
Brandkår fick rycka ut till ”Farmen”-gården.

TV

Huset stod i lågor.

Då låg ”Farmen”-deltagaren Robert ”Mulle” Dahlgren och sov på övervåningen.

– Hade Robin inte gått upp för att pinka hade det varit tack och god natt, säger han.

Nöjesbladet har tidigare rapporterat om den jättebrand som ägde rum under inspelningarna av ”Farmen” i småländska Gnosjö förra sommaren. I kvällens avsnitt av ”Torpet”, där man får följa deltagarna som slagits ut, får tittarna se de dramatiska bilderna när huset brinner ned.

Robert ”Mulle” Dahlgren, som bodde på ovanvåningen där det saknades belysning, tog med sig en oljelampa när han skulle gå och lägga sig.

Han ställde sedan lampan på en hylla ovanför sängen.

– Jag såg inte att det var så nära taket och så tog det eld i hela taket, säger Mulle, som hann somna innan det tog fyr.

”Det är därför jag lever i dag”

Plötsligt väcktes han av deltagaren Robin Johansen, 30, som tillsammans med Helena Hedqvist, 24, också befann sig i huset.

– När han sparkade upp min dörr och vrålade brann hela taket ovanför huvudet och hela rummet var rökfyllt, säger Mulle som berättar att han inte vaknat om det inte vore för Robin.

– Det är därför jag lever i dag. Hade han inte gått upp för att pinka hade det varit tack och god natt.

Mulle Dahlgren säger att händelsen satt sin spår.

– Man hinner inte tänka så mycket då men det är klart man blir skärrad, det var inte en fjuttbrand. Hela skiten brann.

Ser över säkerheten

Branden på ”Torpet” var bara en av två som skedde under inspelningarna av årets säsong.

Enligt Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen”, ser man över hur man kan förbättra säkerheten på gården till kommande säsonger.

– Vi håller som bäst på att planera för nästa säsong av Farmen, och även om det aldrig finns garantier för att olyckor inte ska ske så gör vi vårt bästa för att bli ännu bättre, säger han.

Anders Edholm påpekar att det finns brandvarnare, brandsläckare och trasmattor som det går att släcka mindre bränder med.

– Allt detta går vi igenom med deltagarna. Alla spisar och skorstenar är noga testade av sotaren precis innan inspelningsstart, alla fotogenlampor har värmeskyddande hattar, och ovanför de fasta lamporna finns brandskyddsplattor, säger han och fortsätter:

– Vid flera tillfällen under inspelningen påminner vi också deltagarna om vikten att vara oerhört aktsamma med eld och lampor. Deltagarna är aldrig ensamma på varken ”Farmen” eller ”Torpet”, och när de sover har vi nattvakter från produktionen som är vakna. Vi kommer helt säkert att påminna ännu mer om faran med eld och fotogenlampor under sommarens inspelning.

”Torpet” sänds på TV4 Play och torsdagar klockan 20:00 på TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN