Tomas Ravellis taktik – att psyka ut deltagarna

Han höll aldrig tyst.

Nu berättar Thomas Ravelli om sin taktik i "Mästarnas mästare".

– De blev ju tokiga på mig, säger Thomas Ravelli.

I söndagens avsnitt av "Mästarnas mästare" i SVT tävlade deltagarna bland annat i grenen 90 grader.

Medan de andra kämpade mot mjölksyran så satt fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, 54, och psykade de andra.

– Jag gillar ju att munhuggas, det är det som är det roliga. Det är ju ingen VM-final, mitt sätt har alltid varit att snacka, säger Ravelli.

Simmaren Lars Frölander, 39, blev mest förvånad över hur Ravelli över huvud taget kunde snacka under den tuffa övningen.

– Jag tyckte bara det var roligt, det enda jag minns att jag tänkte var att "hur orkar du inte ens prata?", jag hade fullt sjå med att bara hålla mig upprätt, säger han.

Själv menar Ravelli att han tog ganska lätt på tävlandet.

– Jag bara skrattade ju, jag tog ju aldrig ut mig utan slappade och pratade med de andra. De blev ju tokiga på mig, säger Thomas Ravelli.

”Hålligång hela tiden”

När friidrottaren Christian Olsson, 34, gav upp först i 90 grader kände Ravelli att det räckte.

– Då tänkte jag att nu kan jag lägga ner också, för jag hade kunnat stå en stund till, för jag hade inte tagit ut mig max. Mitt spår var hela tiden att inte komma sist, säger han.

Boxaren Anna Laurell menar att Ravelli var viktig för gruppen.

– Hans mun gick i ett, men det var ganska roligt. Det var en fantastisk människa att ha runt omkring sig, det var hålligång hela tiden, det blev aldrig tråkigt, säger hon.

– Men min uppfattning av Thomas är att han aldrig tog ut sig, han gjorde bara det som precis behövde göras, fortsätter hon.

”Lite äldre”

Något som Thomas Ravelli också intygar.

– Jag är ju 54 år gammal så man får nog vara lite försiktig, man är ju inte 30 längre, då kan man maxa ut sig. Men att ta ut sig och får blodsmak i munnen, nej, tack, det finns ingen mening. Jag var med för att ha kul, säger han.

90 grader vanns av seglaren Marit Söderström Nord, 51.

– Jag var ju en underdog från början. Och ingen vet ju vad jag har gjort och var jag kan stå och så är man ju lite äldre, så det kändes ju jättebra att prestera direkt, säger hon.

Publisert: