TV

Låg i hårdträning för Arne Dahl-premiären

Av: 

Jan-Olov Andersson

TV

Natalie Minnevik och Malin Arvidsson är nykomlingar i nya Arne Dahl-avsnitten: Är det största förarbete jag gjort

Poliserna från Arne Dahls p­opulära böcker är tillbaka för tio nya avsnitt i tv-rutan.

Nöjesbladet har träffat A-gruppens chef och nykomling - Malin Arvidsson, 36, och N­atalie Minnevik, 23.

- Vapenhantering, språk­kurser, egen personlig tränare. Jag älskar utmaningar när man ställer sig lite utanför sin c­omfort zone, säger Natalie.

Minnesgoda läsare har sett Natalie Minnevik i debutfilmen ”Elina - som om jag inte fanns” (2002).

– Den verkar ha gjort stort intryck på folk. Det händer ganska ofta att folk känner igen mig från den. Jag var bara nio år då. Då förstod jag inte Bibi Anderssons (som också spelade i filmen, reds anm) storhet. Jag har många gånger sett tillbaks och insett hur bra hon ­vidarebefordrade sina fantastiska erfarenheter på bästa sätt, säger Natalie.

Började med en sexscen

Bibi Andersson, 79, vårdas ­sedan snart sex år tillbaka dygnet runt på Stockholms sjukhem, e­fter en kraftig stroke.

– Jag var och hälsade på för ett par år sedan. Bibi förtjänar all b­eundran hon kan få.

Malin Arvidsson är redan ­bekant för de som följde de 5 x 90 minuter som gick i SVT 2011-2012. Hennes polis Kerstin Holm har nu befordrats till operativ chef för A-gruppen.

– Det första vi skulle göra var en sexscen mellan henne och Paul Hjelm. Det var bara - smack! - in på det direkt. Tur jag kände S­hanti Roney så bra innan (skratt).

Hur förbereder man sig för att spela polis trovärdigt?

– Det här är det största förarbete jag har gjort. Min polis Ida Jankowicz har en övertro på sin fysiska förmåga och är en lite udda ensamvarg. Det finns en hjärt­skärande historia bakom varför hon är så engagerad i sina offer. Jag fick en egen personlig tränare, pluggade språk, det var vapenhantering, jag åt lunch med en kvinnlig polis, för att förstå en kvinnlig polis värld och vardag, säger Natalie.

Öppnar för fler avsnitt

– Nu är Kerstin Holm 2.0. Uppgraderad på alla sätt och vis. Hon har blivit chef och ensamstående mamma. Måste hitta sin roll i livet, både privat och i yrket. P­olisträningen gjorde jag innan första omgången, pratade bland annat med en högt uppsatt kvinnlig förhörsledare, säger Malin.

Kan det bli ännu fler Arne Dahl-­filmer?

– Bolaget har väl option på att kunna skriva en fortsättning. Eller att filma Opcop-böckerna. Det är klart vi hoppas, säger M­alin.

Fotnot: Arne Dahl sänds i SVT 1 i kväll 21.00

Avsnitten bygger på fem böcker

A-gruppen är Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art.

De tio avsnitten, med start 21.00 i SVT 1 i kväll, bygger på Arne Dahls böcker ”En midsommarnattsdröm”, ”Dödsmässa”, ”Mörkertal”, ”Efterskalv” och ”Himmelsöga”.

Poliserna i A-gruppen spelas av Malin Arvidsson, Natalie Minnevik, Shanti Roney, Magnus Samuelsson, Vera Vitali, Niklas Åkerfelt och Alexander Salzberger, som tagit över rollen som Jorge Chavez efter Matias Varela, som fått en Hollywood-karriär.

Malin om

… coola kvinnoroller på bio:

– Då väljer jag min första kvinnliga idol. S­igourney Weaver var ju störtcool som Ellen ­Ripley i ”Alien”-filmerna. Jag har en bild på ­henne, där hon håller i ett barn i famnen, samtidigt som hon skjuter mot fienden.

… kvinnliga förebilder som skådespelare:

– Lena Endre. Hon är så genuin i allt hon gör. Totalt närvarande. Hon kan spela ond eller utsatt eller mamma eller femme fatale, det går under din hud på en gång.

Namn: Malin Arvidsson. Ålder: 36. Bor: Stockholm. Familj: 9-årig dotter. Aktuell: På bio i succékomedin ” Micke & Veronica”, i tv i ”Arne Dahl”. Är med i en gästroll i kommande ”Welcome to Sweden”-avsnitt.

Natalie om...

… coola kvinnoroller:

– Claire Danes i ”Homeland”. Hon har inget tufft yttre, men en inre styrka. Hon är tuff, seg, tror på sina egna förmågor och kör sin egen väg.

… kvinnliga förebilder som skådespelare:

– Meryl Streep och Julia R­oberts. De jobbar i en bransch som är oerhört utseendefixerad, men har lyckats bevara något äkta, de är inte rädda för att se mänskliga ut.

Namn: Natalie Minnevik. Ålder: 23. Bor: Stockholm. Familj: Pojkvän. Aktuell: På bio i ”Cirkeln”, premiär onsdag 18 februari, i tv i ”Arne Dahl”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert: