Mejla

Karolina Fjellborg

Laila Bagges ”Lailaland” känns som ett renodlat fåfängeprojekt

Foto: Foto: Daniel Stigefelt/TV3.
Liam Pitts och Laila Bagge.

TV-KRÖNIKA Laila Bagge är nästa kändis att pröva lyckan med en egen realityserie.

Men "Lailaland" startar trögt, med en bismak av pr-strategi.


Det tog ett tag innan kändisrealityn tog fart i Sverige, men de senaste åren har den gått som tåget, med TV3:s "Parneviks" och Kanal 5:s "Wahlgrens värld".
Och visst är det något av en win-win-win-situation när den funkar.

Redan etablerade kändisar får styra bilden av sig själva i stället för att vara utlämnade till tidningsrubriker, samtidigt som deras barn kan börja tjäna storkovan som influencers/sångerskor/whatever och deras partners kan kränga, säg vin och pyjamasar.

Tittarna får kika in hemma hos kändisar och se att de är människor med bra och dåliga dagar, som käkar ospektakulära frukostar, bråkar med sina barn, är missnöjda med vikten och drabbas av vardagskaos precis som alla andra. Det kan tyckas självklart att ingens liv är perfekt, men det faktumet verkar ändå överraska folk positivt varje gång. Typ som när man var liten och fnissade åt att även kungen och Silvia måste bajsa.

Och tv-cheferna - ja, de kan kramas till sömns av sköna tittarsiffror.


Och nu är det Laila Bagges tur att hoppa på tåget med svenska Kardashian-hopp, med nya realityserien "Lailaland".

Varför hon har valt att göra serien är delvis uttalat – folk känner henne som kylig, kall och bitchig (hennes ord) från tv och hon vill visa nya sidor av sig själv. Delvis outtalat men uppenbart; hon är en entreprenör ut i fingerspetsarna och ser möjligheter för både sig själv och sin tonårsson Liam Pitts, som kanske har chans på att bli större på Youtube.


Varför vi ska titta är dock mindre klart. Mycket mindre klart. Premiären är en tämligen poänglös historia, där Laila städar efter en fest, slänger skräp i en container, kommer för sent till jobbet, går till sjukgymnasten och tar emot en minigris. (Eftersom varje kändiskvinna med självaktning måste ha ett fånigt litet djur som accessoar, det är sedan gammalt.)


Möjligen blir det bättre, men än så länge saknar "Lailaland" den humor, värme och kanske framför allt generationsöverskridande dragningskraft som både "Parneviks" och "Wahlgrens värld" har grävt sitt tittarsifferguld med.

Laila Bagge har fått ta en hel del smällar som offentlig person, medan exet Anders Bagge uppfattas som genuin mysfarbror och före detta svägerskan Pernilla Wahlgren gör realitysuccé som härligt tossig morsa. Så att hon vill förbättra sin image är förståeligt.

Men om det är den enda poängen, blir "Lailaland" ett rent fåfängeprojekt. Och sådana är inte speciellt klädsamma.


”Lailaland” har premiär på Viafree i dag, och sänds även i TV3 med start den 2 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


avKarolina Fjellborg

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3