Kräkpaniken i nya ”Robinson” – tvingades äta levande orm

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Sandorm eller fiskhuvud?

I ”Robinson” tvingas deltagarna äta diverse otäckheter.

För Ida Lindström slutar det med att hon spyr upp allt.

– Vi förstod ju ganska snabbt att det skulle vara ganska fruktansvärda grejer, säger hon tll Nöjesbladet.

De hungriga deltagarna i lag nord hade hoppats på godis och frukt. För de flesta slutade immunitetstävlingen i stället med illamående och kräkkaos.

I torsdagens avsnitt får tittarna se när de ställs mot varandra i en tävling som går ut på att man på måfå ska välja en låda med ett ”ätbart” innehåll.

Ida Lindström, 21, såg framemot momentet, men när det väl var tävlingsdags förstod hon och de andra att innehållet i lådorna var betydligt värre än vad de trott.

– Det var lite skräckblandad förtjusning. Vi var extremt hungriga så man hade väl hoppats på något gott. Men vi förstod ju ganska snabbt att det skulle vara ganska fruktansvärda grejer vi skulle behöva äta, säger Ida Lindström och skrattar.

För hur hungriga de än må ha varit var ingen av dem särskilt sugen på ett fiskhuvud eller en levande sandorm eller tusenfoting.

1 av 4 | Foto: TV4
Flera deltagare kräks av äckliga tävlingen i ”Robinson”.

Ida Lindström drog nitlotten och fick mumsa i sig ett rått fiskhuvud. Men strax efter att hon fått i sig fisken kom den upp igen.

– Det värsta med det jag fick käka var att det var extremt benigt. Det var bara knaster, det gick inte att tugga. Vi hade väl 60 sekunder på oss, men jag vet inte om jag lyckats få i mig den på den tiden även om det gått bra.

Fortsatte kräkas

Vad tittarna inte får se är att Ida Lindström fortsätter kräkas efter tävlingen.

– Jag tror jag spydde lite efteråt. Men det kom ju inte upp något. Vi hade inte käkat så det fanns inget att få upp. Jag vet inte varför jag reagerade så där, kanske för att jag inte ätit på så länge.

Några deltagare hade turen på sin sida och lyckades pricka in blodapelsin och turkisk peppar.

– Vissa var ju mer mätta än andra, helt klart. När vi kom tillbaka till lägret mådde väl någon lite halvdåligt, men de flesta var mest imponerade av de som klarade sig längst.

”Inte som man tror”

Trots en tuff start på ”Robinson” blev det precis som Ida Lindström, som i dag jobbar inom försvarsmakten, hoppats på.

– Jag har testat på det här med svält och hunger och att få agera under tuffa omständigheter, det är en fördel att ha det i bagaget, helt klart, säger hon.

– Det var spännande att se hur mycket svält det faktiskt var i ”Robinson”. Jag har alltid tänkt att man kanske får lite mat i bakgrunden utan att tittarna får se. Men det är verkligen inte så. Det har varit riktigt tufft.

”Robinson” sänds på TV4 och TV4 play måndag till torsdag klockan 19:30 och söndagar klockan 21:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN