Peter Stormares dotter gör skådespelardebut i pappas reklamfilm

TV

7-åriga Kaiya spelar in reklam – men inte i Hollywood

1 av 5

Peter Stormare, 62, kan få slåss om rampljuset i framtiden.

I en ny reklamfilm har 7-åriga dottern Kaiya gjort pappa sällskap till jobbet.

– Jag vill inte att hon ska bli aktris egentligen, säger Stormare.

Foto: Peter Stormare.

Peter och Toshimi Stormare har alltid tackat nej till erbjudanden för dottern Kaiya.

Men nu gör hon ändå debut i tv-rutan vid sin pappas sida i en ny reklamfilm för byggvarukedjan Bauhaus. En film inspelad i Stormares hemtrakter i Hälsingland.

– Det var min fru som var positiv. Jag var negativ. Men nu är jag glad för det var enormt kul att göra detta. Hon överraskade mig med sin talang. Men om hon sedan kan säga repliker och få dem att låta naturligt återstår att se, säger Peter Stormare till Nöjesbladet.

I en intervju med Bauhaus kundtidning säger den svenska Hollywoodstjärnan att han egentligen inte vill att dottern ska bli aktris.

– Jag hade ingen tanke på att använda mitt barn i det här sammanhanget och vill egentligen inte att hon ska bli aktris utifrån vad jag sett i yrket. Men när jag berättade om idén så sa Toshimi att ”det låter jättekul för Kaiya, då kan hon se hur pappa har det på jobbet och hur inspelningarna går till”.

Kan sköta skolan via Skype

Till Nöjesbladet säger Stormare att Kaiya måste få bestämma själv när hon blir äldre. Men om hon väljer att bli skådespelare har han några råd på vägen:

– Lita på din intuition, lita på din fantasi, lita på dig själv, lyssna på alla, lita på få, var dig själv, säger Stormare.

Även om reklamfilmen innebär första gången som Kaiya är framför kameran är hon van att följa med pappa under inspelningar.

– Hon har varit med sedan hon var liten. Hon älskar att sitta med hörlurar vid en monitor och titta när scener spelas in. Hon går i andra klass nu så det är svårare, men det är klart att hon kommer med om vi spelar in en film på Hawaii i december. Skolan kan skötas med Skype-samtal nuförtiden, säger Stormare till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM