Efter böndernas heta kärleksnatt: ”Ångrar det som hände”

Erik och Sigrid om plötsliga passionen

Plötslig passion uppstod i ”Bonde söker fru” och bönderna Sigrid Bergåkra och Erik Bäckman valde att tillbringa en natt ihop.

I efterhand önskar Erik Bäckman att han hade agerat annorlunda.
– Jag ångrar det som hände, säger han.

Årets speed-dejting i ”Bonde söker fru” tog en oväntad vändning. Efter en utmanande dag med mycket nervositet föll två av bönderna för varandra. Passionen tog över och Sigrid Bergåkra, 43, och Erik Bäckman, 21, tillbringade natten ihop på Sundbyholms slott, där de träffat sina respektive brevskrivare tidigare samma dag.

– På något sätt fanns det utrymme för oss att bli mer än bara vänner. Både han och jag tror jag behövde kramas och komma nära och det går inte att sticka under stolen med att det fanns känslor, säger Sigrid Bergåkra i programmet.

– Vi fick känslor för varandra och vi är ju vuxna människor och var ju singlar vid tillfället, säger Erik Bäckman till Nöjesbladet.

”Vill inte tvinga någon”

Efter kärleksnatten fick båda bönderna sitta i enskilda samtal med programledare Linda Lindorff som ville reda ut hur programmet skulle gå vidare.
– Framförallt ville jag ju veta att bönderna själva kommer fram till någon form av gemensamt beslut. Vi vill ju inte tvinga någon som inte är redo för kärlek att börja dejta brevskrivare. Hade det varit så att de ville ha varandra och var säkra på sin egen lycka så hade vi ju fått tänka om, säger Linda Lindorff.

I programmet beslutar sig både Erik och Sigrid för att inte fortsätta träffas, trots passionen som uppstått mellan dem. Istället väljer de att fortsätta enligt programkonceptet och ägna sig åt respektive brevskrivare.

– På något sätt känns det som att man vill varandra väl. Det är fint att tycka om en annan person så mycket att man hoppas på att han verkligen ska hitta den här superfina tjejen. Och ge honom det. Det tycker jag kändes lika mycket värt i vissa avseenden också. Att släppa. Och tänka att han är inte till för mig, han är gjord för någon annan och ska få ett jättefint liv, säger Sigrid Bergåkra.

”Var väldigt förvirrad”

I efterhand önskar Erik Bäckman att han hade agerat annorlunda.
– Jag ångrar det som hände. Jag var väldigt förvirrad då just över situationen och hur den var. Hade jag kunnat göra det ogjort så hade jag gjort det, säger han.

Sigrig Bergåkra ångrar sig däremot inte.
– Nej. Jag tror att man kanske ångrar att man skulle ha agerat på ett annat sätt mot upplägget isåfall, säger hon.

Men till Värnamo Nyheter säger Erik Bäckman att han ångrar sitt deltagande i programmet, samt att han inte tänker rekommendera någon att delta. Detta då han framställs fel.

– Alla som känner mig som har sett programmet undrar ju vad det är för vinkling. Det är inte jag på tv. Redan där är det fel. Jag är frustrerad och förbannad på hur de kan göra så här, säger han till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE