Bonde söker fru 2016

”Bonde”-Sigrid firar jul med kärlekarna

avEmilia Berntsson

1 av 4

Runt jul blir alla extra kärleksfulla tycker Sigrid Bergåkra.

Nu berättar hon om årets julplaner.

– Jag kommer ha sällskap av mina kärlekar, säger hon.

Årets ”Bonde söker fru” börjar lida mot sitt slut och Sigrid Bergåkra, 43, planerar för fullt inför julen. Stallet är redan pyntat och hon ser fram emot att fira jul på gården med nära och kära.

– Det bästa med julen är att man verkligen ger sig tid att träffa sin familj. Mina barn brukar dansa till julmusik och underhålla oss och om det finns snö så kör vi släde, säger hon.

”Det blir dubbla jular”

För sex år sedan skilde sig Sigrid Bergåkra från sina barns pappa, något som skulle kunna ställa till lite problem med julfirandet. Men enligt Sigrid har de hjälpts åt att lösa det på bästa sätt.

– I dagens samhälle finns det så många olika sätt att fira jul på och jag har ju bott mycket utomlands i olika länder och förstått att julafton inte behöver infinna sig just den 24 december. Så vi har nog anpassat oss ganska bra. Det blir dubbla jular för barnen helt enkelt, säger hon.

”Kommer ha sällskap”

I förra veckans avsnitt av ”Bonde söker fru” träffar hon friaren Pål Mases, 48, för första gången och hon beskriver det hela ”som om åskan slog ner i elaggregatet utan att man dragit ur sladden”. Men huruvida Pål kommer vara med och fira jul i Bergåkra vågar hon inte säga än.

Kommer du kanske ha sällskap av någon ny kärlek i jul?

– Ja, det kommer jag ha. Jag kommer ha sällskap av mina kärlekar. Barnen är ju mina kärlekar också.

Jo, men någon ny kärlek?

– Det kan jag inte svara på…

ARTIKELN HANDLAR OM