Sandra gick upp tio kilo – efter vinsten i ”Biggest Loser”

TV

”Bara för att man vinner Biggest Loser blir det inte enkelt”

1 av 4 | Foto: Sandra Wikström tog hem vinsten i ”Biggest loser”.

Sandra Wikström tog överlägset hem segern i ”Biggest loser” efter att ha tappat 46,7 kilo.

Men efter finalen hamnade Sandra i en svacka och gick upp tio kilo.

– Det blir tufft efteråt, det är då den riktiga resan börjar, säger hon.

Sandra Wikström, 26, vägde 122,2 kilo när hon klev in i tävlingen. På finaldagen hade hon lyckats tappa 38,2 procent av den totala vikten.

Hennes motståndare Pierre Kjellman och Jennie Thellberg gick ned 29,8 respektive 29 procent av sin vikt. Det gjorde Sandra till en klar segrare i Sjuans ”Biggest loser 2016”.

– Det är svårt att förstå och ta in. Det är lite overkligt. Det känns fantastiskt, säger hon.

Det är första gången någonsin i Sverige som en kvinna vinner tävlingen.

– Det kändes häftigt att få bryta det mönstret. Det kanske är lite svårare för tjejer att gå ned i vikt men jag kände fan, nu är det dags för en tjej att vinna.

”Jag var helt slut”

Men efter finalen, som spelades in för cirka fem månader sedan, började den riktiga utmaningen. Plötsligt var deltagarna hemma igen, ansvariga för sin egen träning och kost.

– Jag tror att jag slappnade av lite för mycket. Man känner att man kan andas ut och så råkar man falla tillbaka i gamla vanor, säger Sandra.

– Precis efter finalen var det en enorm urladdning. Jag var helt slut. Jag hamnade i en svacka i våras och gick upp nästan tio kilo.

I dag väger Sandra 85 kilo. Men nu känner hon att hon har kommit in på rätt spår igen.

– Det var jobbigt men jag tog mig igenom det och nu har jag börjat gå ned i vikt igen och tränar regelbundet. Jag äter som jag ska och mår jättebra, säger hon.

”Är fortfarande samma kamp”

Samtidigt säger Sandra att vikten fortfarande är någonting hon tampas med. Och förmodligen kommer det vara så hela livet.

– Bara för att man vinner Biggest Loser blir det inte enkelt, det är fortfarande samma kamp med vikten och maten, säger hon och fortsätter:

– Man har ju ett matmissbruk, ett beroende, och det försvinner ju inte bara för att man går ned i vikt.

Är du glad att du var med i tävlingen?

– Mitt liv har förändrats så enormt. Jag kan inte riktigt förstå att jag har varit där och varit med. Jag mår så bra i dag, jag kan springa, jag kan träna. Jag känner mig lite som en ny människa.

ARTIKELN HANDLAR OM