Jill Johnson i tårar efter skilsmässan

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev berörd på presskonferensen för ”Så mycket bättre”

1 av 4

Hon gjorde en låttolkning av den hemliga separationen.

Under pressträffen för ”Så mycket bättre” brast det för Jill Johnson, 43, som tröstades av Tommy Nilsson.

– Alla förstår säkert att det är en stor sorg, säger hon.

Omvärlden visste ingenting. Men under inspelningarna av ”Så mycket bättre” i somras bar Jill Johnson på vissheten om att hon och maken Håkan Werner, 55, skulle separera efter 17 år tillsammans.

I säsongspremiären av programmet berör hon ämnet – utan att avslöja skilsmässan.

Jill Johnson tolkar en av Tommy Nilssons kärlekslåtar och säger att hon valt att sjunga den ur ett gift pars perspektiv. Ett par vars kärlek tagit slut.

Samtidigt berättar hon att hon och hennes man har behövt kämpa för sin relation.

– Det var en stor låt när den kom och så många som gifte sig till den. Det skulle vara intressant att höra hur alla de här paren har det i dag. Hur många klarade 20 år och är de varandra nära fortfarande? säger hon till Nöjesbladet.

Grät över framträdandet

När Jill Johnson såg framträdandet tillsammans med de andra deltagarna på pressträffen under torsdagen brast det för sångerskan, som började gråta.

Hon stöttades av Tommy Nilsson som höll om henne under hela låten.

– Det känns så klart och det tror jag alltid att det kommer att göra eftersom det är en stor del av mitt liv som jag på något sätt refererar till i texten. Alla förstår säkert att det är känslosamt och en stor sorg, säger hon.

Det var mer känslosamt att se framträdandet än att genomföra det.

– När detta spelades in var det ingen som visste om något om mitt privatliv. Därför fanns det en styrka. Jag är mycket skörare och mer sårbar i dag eftersom att det är ute. Jag var ändå ganska stark där eftersom det bara var jag som visste, men jag kunde ändå luta mig mot känslan. Den var äkta.

”Är väldigt mänskligt”

Hur känns det att dela med sig av sitt privatliv?

– Jag tycker inte att jag berättar något. Jag berättar om en låt och det man vet om mig vet man redan om mig. Jag tycker det är väldigt mänskligt.

Jill Johnson berättade om separationen i Sveriges Radios ”P4 Extra” i slutet av augusti.

– Mycket av albumets låtar är skrivna ur en stor sorg. Jag och min man separerade i början av året och har bott på varsitt håll till och från under sommaren, sa hon.

”Så mycket bättre” har säsongspremiär i TV4 klockan 20.00 på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM