De nobbar en miljon kronor

TV

Filip och Fredrik tackar nej till att leda nästa melodifestival

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skulle få en miljon kronor för att leda Melodifestivalen.

Men duon väljer att nobba SVT:s drömbud.

- Om man får ett erbjudande ska man hålla tyst om det, säger Filip Hammar.

Kanal 5:s komikerpar Filip Hammar, 31, och Fredrik Wikingsson, 33, har länge varit SVT:s förstaval att leda nästa års melodifestival.

Men nu tyder det mesta på att duon blåser SVT - vars projektledare Martin Österdahl i går gick ut med ett pressmeddelande.

- Filip och Fredrik är inte aktuella som programledare för Melodifestivalen 2007, skrev han bland annat.

"De vill ha kontroll"

Enligt flera källor med god insyn fick Filip och Fredrik dock ett officiellt erbjudande från Peter Nyrén, chef för SVT Nöje, att leda festivalen.

Erbjudandet gällde alla deltävlingar, samt Andra chansen och den stora finalen i Globen. Enligt en centralt placerad källa skulle de få dela på en miljon kronor för besväret.

Men efter en tids betänketid tackade de nej för några dagar sedan.

- De kände att de inte skulle kunna göra programmet på det sätt de vill. De vill kunna ha kontroll över allting, från ax till limpa, och det skulle de inte få i Melodifestivalen, säger en källa.

Sände sms

Enligt uppgift skickade Fredrik Wikingsson ett sms till Peter Nyrén där han meddelade det negativa beskedet. SVT ska trots det ha försökt övertala duon vid flera tillfällen.

Både Filip och Fredrik var i går fåordiga i sina kommentarer.

- Det finns en konsensus i Sverige att om man tackar nej till ett jobberbjudande så pratar man inte om det efteråt. Så jag vill inte säga mer än att vi inte kommer att leda Melodifestivalen 2007, säger Filip Hammar.

Peter Nyrén:

-Jag kommenterar inte den interna beslutsprocessen. Det är allt jag har att säga.

Jon Forsling