”Minnah – bäst i kväll”

TV

Hela juryn öser beröm över tvåan i ”Idol”

1 av 3 | Foto: ”Jag var beredd” Minnah Karlsson är nöjd med sin andraplats. ”Jag är jätteglad att jag har tagit mig hit. Att jag klarat av den här resan”, säger hon. Att Jay Smith var segertippad taggade henne i finalen – och efteråt fick hon lovord av juryn.

Minnah Karlsson föll på mållinjen.

Men juryn öste superlativ över henne.

– Hon sjöng vinnarlåten bättre, säger Laila Bagge Wahlgren.

I går förlorade Minnah Karlsson, 21, mot Jay Smith, 29, i ”Idol”. Efter ett glittersprakande dansnummer till Gwen Stefanis ”What you waiting for” fick hon unisona applåder av juryn och tittarnas val ”Twist and shout” väckte också lovord. Trots juryns enhälliga hyllningar slutade hon som tvåa.

”Hon steppade upp”

– Om jag dömer bara den här kvällen så tyckte jag att Minnah steppade upp. Hon gjorde sin egenvalda låt bättre och man såg en ny sida. ”Twist and shout” var fantastisk. Hon sjöng vinnarlåten bättre. Hon gjorde kvällen bäst men Jay är en värdig vinnare om man ser till hela året, säger Laila Bagge Wahlgren.

Anders Bagge tycker ändå att Minnah Karlsson ska se sig själv som en vinnare.

– Minnah kom etta av tjejerna så egentligen har vi två vinnare i kväll, säger han.

Själv var Minnah Karlsson nöjd med sin andraplats.

– Jag är jätteglad att jag har tagit mig hit. Att jag klarat av den här resan. Jay har varit storfavorit länge och jag var beredd, säger hon.

Jay Smith har varit favorittippad hela hösten, vilket väckte tävlingsinstinkten i Minnah Karlsson.

– På något sätt har det taggat mig att Jay legat högt i omröstningar. Då har jag en chans att visa att jag också kan, säger hon.

Andreas Carlsson tror på en ljus framtid i musikbranschen för Minnah Karlsson.

– Om Minnah fortsätter sin härliga skritt genom tillvaron, inte stänger några dörrar, tar chansen, då kommer det gå jättebra, säger han.

Tröstkram

Minnah Karlssons pappa Bengt var märkbart stolt över sin dotter när han gav henne en tröstkram uppe på scenen direkt efter sändningen.

– Det kändes bra att se henne på scenen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol