”TV 4 har skött sig skitdåligt”

Av: Zandra Lundberg, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Anna Book till angrepp mot kanalen efter ”Fångarna på fortet”: Vi fick inte ens käk

1 av 3 | Foto: PERNILLA WAHLMAN, GUSTAV MÅRTENSSON
”VI BLEV FÖSTA SOM BOSKAP” Anna Book riktar skarp kritik mot TV 4 efter att ha deltagit i ”Fångarna på fortet”. Hon menar att de fick bristfällig information om när de skulle få åka hem och att de inte fick mat på plats. Även Josefin vittnar om obehaglig stämning. ”Det kändes ­lite som att vi blev fösta som boskap”, säger hon.

Efter inspelningen av ”Fångarna på fortet” är Anna Book rejält besviken på TV 4.

De tävlande fick ordna sin egen mat och kommunikationen med tv-teamet var dålig.

– Jag är jättebesviken. TV 4 har skött sig skitdåligt, säger hon.

I kvällens ”Fångarna på fortet” tävlar fyra kända föräldrar mot sina barn.

Tävlingsdeltagaren Anna Book, 39, är starkt kritisk till hur TV 4 behandlat dem under vistelsen i Frankrike.

– TV4 har skött sig skitdåligt och oproffsigt, säger hon.

Anna Book åkte till fortet med sin dotter Felicia, 19. Väl på plats var kommunikationen mellan tv-personal och deltagare väldigt dålig.

– Vi fick inte ens käk när vi var där. Jag fick själv hasta till någon restaurang och beställa mat till Pernilla, mig och Josefin. Det är inte okej att en så etablerad kanal och produktionsbolag inte kan se till att man kan beställa något vettigt på hotellet.

”Folk skrek”

Tora Heckscher, exekutiv producent för ”Fångarna på fortet”, säger att Anna Book i efterhand fått ersättning för de pengar hon lagt ut.

– När de kom till hotellet fick de en lättare måltid och ersättning för att köpa den mat de ville ha, men jag vet att Anna ordnade mat till flera och att det var svårt att få ihop det rent tidsmässigt, säger hon.

Enligt Anna Book ska informationen kring hemresan också varit bristfällig. De tävlande fick plötsligt veta att planet snart skulle lyfta och att det var bråttom.

– Man blir jätteförvånad, speciellt när det står folk och mer eller mindre skriker på en att: ”Om ni inte sätter er på bussen nu ansvarar inte vi för att ni kommer hem”.

Obehaglig stämning

Josefin Crafoord håller med Anna Book om att det var en obehaglig stämning mellan deltagare och tv-personal.

– Det kändes lite som att vi blev fösta som boskap, säger hon.

Tora Heckscher säger att Anna Book missförstått tiden för hemfärden.

– Men det är skit samma, jag förstår Annas kritik. Det blir väldigt intensivt att åka som de gjorde, när det kommer till barn och unga människor så hade alla mått bra av att få landa ordentligt efter alla inspelningar, men flyglogistiken gjorde det omöjligt, säger hon.

Anna Book och Tora Heckscher har fört en dialog efter inspelningen.

– Hon har bett om ursäkt och skickat blommor. I dag har jag lagt det här bakom mig, men det är inte förknippat med så mycket roligt, säger Anna.

Publicerad: