"Sambon var sur när jag ringde"

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

"Robinson"-Hans om hemliga samtalet till
flickvännen efter segern: Hon var inte så imponerad

1 av 2 | Foto: Foto: BJÖRN WANHATALO
Hans Brettschneider tog hem segern i ”Robinson” och en halv miljon kronor. Och han har redan planerat vad han ska göra för pengarna. ”Först och främst ska vi ut och resa med familjen, sen ska jag investera mer i min hobby lego”, säger ”Robinson”-vinnaren.

Efter segern i ”Robinson” fick Hans Brettschneider ringa ett hemligt samtal hem till sin sambo.

Men hon blev inte glad över vinstbeskedet.

– Min tjej önskar fortfarande att jag aldrig skulle ha varit med, säger han.

”Och på sista lappen står det Hans.” Paulo Robertos ord ekade över ö­rådet. Då brast Hans Brettschneider, 44, ut i ett glädjevrål.

– Det är underbart att vinna samtidigt som jag hade svårt att förstå vad det var som hade hänt. Det är så otroligt, säger han.

I dag berättar Hasse att han är extra nöjd över att det var just Jimmy Führ, 32, som han fick möta i finalen.

– Ja, han och jag stod ju för så olika värderingar. På ett sätt så kan jag tacka Jimmy för att han paktade, för till slut var det därför jag vann. Han föll på sin egen taktik.

Champagnen sprutade

Hasse visste att han hade Mikko Natri, 35, Johan Häggblom, 50, och Annika Holtz, 28, på sin sida i örådet. Däremot var han osäker på hur Veronica Lundman, 31, skulle rösta.

– Det var något med Jimmy som jag inte riktigt gillade. Av de två kändes det självklart att rösta på Hasse, säger hon.

Efter segern dukade produktionen upp en avslutningsfest direkt i örådet. Champangen sprutade och på bordet fanns hamburgare, pommes frites, coca-cola och rom. Men stämningen mellan flera deltagare var frostig.

– Jag hörde hur Anders Sjöström, 43, muttrade och var sur över att det var Hasse som vann, säger Mikko Natri.

Och Anders sticker inte under stolen med att han är besviken över årets ”Robinson”.

– Hasse var den som jag minst av alla ville skulle ta hem segern. Jag tycker att han är en besserwisser och har inget att säga till honom, säger Anders.

Men Hasse tar kritiken med ro.

– Den som sitter ner och pratar med mig vet att jag egentligen inte är det. Anders tog allting som hände på ön väldigt personligt och blev arg i stället för att släppa det som varit och gå vidare, säger Hasse.

Redan under festen i örådet fick Hasse ringa ett hemligt samtal hem för att berätta för sin sambo att han vunnit ”Robinson”, och en halv miljon kronor.

– Produktionsbolaget stack en mobiltelefon i min näve och sa att hon är den enda som jag får berätta om segern för.

”Frågade: Är du full?”

Men reaktionen blev inte vad han väntat sig.

– Lena frågade först ”är du full” och när jag sa ”nej, men jag har vunnit Robinson”, svarade hon bara ”jaha, här är klockan mitt i natten” och sen hann vi inte prata så mycket mer. Hon var inte så imponerad över segern, säger han med ett skratt.

– Hon var rätt sur när jag ringde. Jag tror att vi båda tyckte att allt var så overkligt, dessutom tyckte min tjej att det var jobbigt att jag var borta så länge, säger han.

Trots att du vann?

– Ja, hon ville aldrig att jag skulle åka från början.

”Ta med mig på bögklubb”

Efter festen bar det av till hotellet och ett dygn senare satt deltagarna på ett plan på väg hem till Sverige. Trots veckor utan mat kände Hasse en viss ångest för att lämna Robinson-ön.

– Det var lite som en chock. Hemma flipprar jag mellan tv-kanaler och ligger vaken på natten och oroar mig för jobbet. Jag levde i en skyddad bubbla på ön och såg inte fram emot att komma tillbaka till den stressiga vardagen.

I början av säsongen kunde tittarna se hur Hasse och Annika Holtz rök ihop, men efter att de tvingades leva tillsammans i lag Ghede förändrades deras relation.

– Annika är en tjej som har taggarna utåt, men när vi var själva kom vi nära. Nu har hon lovat att hon ska ta med mig på bögklubb, det ska bli spännande för jag har aldrig varit på en sådan förut.

Vad ska du göra med vinsten på en halv miljon kronor?

– Först och främst ska vi ut och resa med familjen, sen ska jag investera mer i min hobby lego, säger Hasse med ett brett leende.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN