Tidning: Jeremy Clarkson sparkas från ”Top gear”

TV

Trots fansens stöd – nu får han gå från programmet

1 av 3

”Top gear”-profilen Jeremy Clarksons påstått våldsamma utbrott på inspelningen blev för mycket för BBC.

Enligt tidningen The Telegraph sparkas nu stjärnan.

BBC sparkar "Top gears" presentatör Jeremy Clarkson, uppger den brittiska tidningen The Telegraph på nätet.

En intern undersökning har kommit fram till att den populäre programledaren angrep en producent under ett bråk tidigare i mars. Attacken skedde när Clarkson, en av BBC:s bäst betalda stjärnor, informerats om han inte kunde få varm mat eftersom hotellet där man bodde i samband med en inspelning hade stängt serveringen.

Fysiskt angrepp

Clarkson använde 20 minuter för att skälla på producenten och 30 sekunder för ett fysiskt angrepp, uppger The Telegraph med hänvisning till BBC:s internutredning.

Enormt stöd

Efter händelsen stängdes Clarkson av från tv-rutan, och sedan dess har han fått enormt stöd från sina fans runt om i världen. Över en miljon människor skrev på ett nätupprop där de krävde att han ska få fortsätta.

"Top gear" sänds i Kanal 9 i Sverige. 54-årige Clarkson har lett programmet sedan 2002. BBC väntas enligt The Telegraph tillkännage att han får sparken i morgon. Men det finns inga planer på att lägga ner programmet.

The Telegraph uppger att BBC nu försöker övertala radiostjärnan Chris Evans att axla Clarksons roll. Han har tidigare uteslutit det, men BBC-chefer uppges vara ivriga i sina försök att få honom att tacka ja.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM