Så ska familjen hylla Magnus Härenstam

Tackar för stödet: ”Det har gjort livet lite mindre sorgefyllt”

Magnus Härenstams liv ska bli en tv-dokumentär.

Bakom initiativet ligger familjen – som vill hedra den folkkäre skådespelarens minne.

Den 13 juni i år förlorade Magnus Härenstam, 73, kampen mot cancern. I ett inlägg på Facebook tackar nu familjen för allt det stöd de har fått sedan den folkkäre skådespelaren gick bort.

”Stort tack till alla er som i samband med Magnus begravning och tiden efteråt gjorde livet lite mindre sorgefyllt med allt från varma hälsningar, blommor, samtal och brev till otroligt generösa donationer till Radiumhemmets forskningsfonder. Det har till dags dato kommit in drygt 100 000 kronor till Magnus minne, fantastiskt!”.

”Håller minnet vid liv”

I inlägget berättar familjen också att de planerar en dokumentär om Magnus Härenstam.

”Vi håller minnet av Magnus vid liv genom att nu påbörja en tv-dokumentär om honom, som även kommer innehålla monologföreställningen ”Morsning & Goodbye”, som spelades in på Intiman & Oscarsteatern i Stockholm. Vad skulle just du vilja se i vår dokumentär?”.

Magnus Härenstam begravdes i Hedvid Eleonora kyrka i Stockholm den 1 juli. På begravningen fanns många av skådespelarens nära vänner.

– Han dog alldeles för tidigt. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur mycket han hade kvar och hur mycket han kämpade. Jag har både hjärtfel och fel på magen. Så jag går bara väntar på att det blir min tur. Han gav svenska folket något särskilt, och jag tror ingen var avundsjuk på Magnus Härenstam. Vi unnade honom allt gott, sa vännen Arne Weise till Nöjesbladet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN