Skådespelaren om normbrytande relationen: ”Är stolt”

1 av 3
TV

Händelsen är historisk.

I amerikanska tonårsserien ”The Fosters” gestaltas kärlek mellan en transperson och en cisperson.

”Jag tror att det här kommer att bryta ner barriärer” säger skådespelaren Maia Mitchell till TvGuide.

För första gången i en amerikansk tonårsserie gestaltas kärlek mellan en transperson och en cisperson. (cisperson; motsatsen till transperson. Någon vars juridiska kön stämmer överens med det upplevda och biologiska.)

I tisdagens avsnitt av succéserien ”The Fosters” blir huvudkaraktären Callie tillsammans med transkillen Aaron. Aaron spelas av transskådespelaren Elliot Fletcher, 20, och det är alltså första gången en ledande kvinnoroll har en relation i rutan med en person med transerfarenhet, skriver Perez Hilton.

”Väldigt stolt”

Transpersoner är väldigt sällan representerade i vare sig filmer, tv-serier eller böcker och Maia Mitchell, 23, som spelar Callie, säger att hon tror att avsnittet är banbrytande.

”Avsnittet rör massa saker för unga transpersoner, speciellt relationen mellan Callie och Aaron. Det är väldigt viktigt att vi ser en ledande, stark kvinnokaraktär i en tv-serie i en relation med en transkille. Jag tror det kommer att bryta ner barriärer ” säger hon till TvGuide och fortsätter:

”Jag tror aldrig jag har sett det tidigare, speciellt inte i en serie i vår storlek. Det är ett väldigt viktigt ämne och det kommer att prata till väldigt många, speciellt i vårt trans community. Jag är väldigt stolt över det.”.

”The Fosters” är känd för att vara normbrytande och handlar om en familj där två mammor uppfostrar sina barn och fosterbarn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

Relationer

Kärlek