Hon hyllas för sin kropp i tv

TV

Linda i Top model: Jag har haft tendenser till ätstörningar

1 av 4
”jag äter alltid nyttigt” Tittarna fick i går se en mager Linda Lindén klä på sig i ”Top model”. ”Jag har relativt låg bmi och har lite fett men jag är muskulös”, säger Linda.

Linda Lindén, 21, åkte ur ”Top model” för att hon vägrade klippa håret.

Men hon hyllades för sin kropp.

– Jag har haft tendenser till ätstörningar, säger Linda Lindén.

Hon spåddes av juryn att vara den av deltagarna med störst potential att bli en toppmodell.

Men Linda Lindén, 21, från skånska Genarp var inte beredd att göra det till vilket pris som helst. I slutändan hängde det på håret. När Linda vägrade klippa av den långa hästsvansen åkte hon ut ur tävlingen.

– Precis efteråt var jag kluven över mitt beslut. Det var en pressande situation men håret är min grej. Jag vill jättegärna bli en känd modell men klipper mig bara om Tyra Banks ringer för hon är ett proffs. Svenska ”Top model” känns lite lågbudget, säger Linda Lindén.

I programmet kritiserade de andra tjejerna hennes beslut. Men hon pikades också för sin kropp. I en scen i går kunde tittarna se en mager Linda klä på sig.

”Jag är muskulös”

– Tjejerna ifrågasatte varför jag alltid äter så nyttigt eller hur jag kunde vara så vältränad. Jag vet inte om de var avundsjuka kanske. Men under uttagningarna var det flera tjejer som bara pillade i maten och inte åt på flera dagar.

Juryn däremot hyllade hennes figur.

– De sa flera gånger att jag har en fantastisk kropp. Jag är 172 cm lång och väger cirka 50 kg. Jag har relativt låg bmi och har lite fett men jag är muskulös.

”Äter bra mat”

Linda har alltid varit smal – och har alltid fått höra det.

– Men jag är lite av en renlevnadsmänniska. Jag äter väldigt bra mat och rör mycket på mig. Det jag tycker om att göra leder till den kropp jag har.

Det har dock aldrig lett till ätstörningar.

– Jag har haft tendenser när det blivit för fixerat och kontrollerat. Jag har blivit mycket bättre men tycker jag inte om pommes frites förstår jag inte varför jag måste äta det.