Mejla

Karolina Fjellborg

”Farmen VIP” – en kalkonsåpa i dubbel bemärkelse

TV

TV-KRÖNIKA Dags för en ny säsong av "Farmen VIP". Programmet där några av Sveriges mest okända kändisar koketterar med sin tafatthet.

Om du sitter och är lite trött på ditt eget jobb, skänk då en tanke till de som sysslade med castingen till TV4:s "Farmen VIP". För de kan inte ha haft det lätt.
Kändiskön till att få medverka i programmet ringlade sig så att säga inte direkt långt ut på gatan, uppenbarligen, utan de ansvariga fick minsann ta på sig oömma kläder och pannlampor, och ge sig ut för att genomsöka landets röda mattors allra mörkaste hörn.
Där hittade de vad stackars Paolo Roberto, för att hålla skenet uppe, tvingas kalla för "några av våra mest omtyckta kändisar" på ett helt icke-ironiskt sätt. Trots att det är uppenbart att det snarare handlar om "man tager vad man haver".
Inget ont om Amir Akrouti, Sigrid Bernson, Felicia Book, Vlad Reiser och Saga Scott – men att påstå att de är folkkära är att ta i. Från tårna.
Det finns dock några få respektabla undantag från regeln om uppställningens sopighet, och nu bortgångne Frank Andersson är förstås ett av dem.

Tyvärr tvingas han dock lämna tävlingen redan i det första avsnittet på grund av hälsoskäl, i en ambulans.
Kvar att försöka upprätthålla någon som helst sorts trovärdighet för epitetet VIP finns sedan Dogge Doggelito, Anna Sahlene, Per Fosshaug och Regina Lund – som badar naken, har rosa hår, och känns som den med klart störst potential att gå de andra deltagarna på nerverna.
Så själva konfliktbiten är eventuellt ordnad. Vem som ska tillföra något vettigt på farmen däremot, är mer oklart.

Gänget för nämligen tankarna till det där man har hört om barn som har levt så frånkopplade från naturen att de kommer med teckningar av fiskpinnar när de har fått i uppdrag att rita en fisk.
Exempel på vad de lyckas med: Att välta med sin hästdragna vagn. (Utan att spoila för mycket kan man säga att en av deltagarnas tv-karriär får ett ynkligt avslut innan den ens hinner börja.)
Exempel på vad de inte lyckas med: Att – trots en initial styrka på SEX man – plocka, stycka och göra en ätbar måltid av en redan död kalkon.
Ordet klåpare räcker inte till.


”Farmen VIP” har säsongspremiär i TV4 den 11 mars.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!


Av: 

Karolina Fjellborg

Publisert:

LÄS VIDARE

Exhibitionister, stel stämning och absurda recensioner av könsorgan

ÄMNEN I ARTIKELN

Farmen VIP

TV4

Frank Andersson

Paolo Roberto

Dogge Doggelito