Zeke och Indra hade velat att vi fortsätter

TV

Gladiatorerna vill göra fler program

Efter olyckan då Gladiatorstjärnorna Kim ”Zeke” Justin och Linda ”Indra” Ekwall omkom är osäkerheten stor om programmets framtid.

Varken TV 4 eller produktionsbolaget MTV ville i går diskutera frågan.

– Jag är övertygad om att Kim skulle ha velat se en fortsättning, säger gladiatorn Roger ”Atlas” Zapfe.

Roger Atlas Zapfe från Gladiatorerna känner stor sorg och saknad efter sina vänner Kim och Linda.

Det rådde under gårdagen stor förstämning och mer eller mindre chocktillstånd på TV 4 och MTV.

All energi och handlingskraft gick åt till att hjälpa och stötta de omkomnas vänner, familj och kolleger.

Samtidigt skulle de själva hantera traumat att två medarbetare hastigt ryckts bort.

– Jag är givetvis förkrossad och chockad av det som har hänt. Nu gäller det att prata och ta hand om den närmsta kretsen. Allt annat får vänta, säger Åsa Sjöberg, projektansvarig på TV 4 och en av skaparna av ”Gladiatorernas” svenska version.

Krismöte i veckan

Inspelningarna av höstens säsong av det populära programmet skulle ha inletts i augusti i Växjö. Nu är det ett stort frågetecken om inspelningarna ska genomföras.

Med respekt för Kim Justins och Linda Ekwalls anhöriga ville - eller kunde - ingen ansvarig i går ge några besked om hur de ska gå vidare.

– Det är alldeles för tidigt att uttala sig om programmets framtid, det kommer vi inte att kunna göra den närmaste veckan, säger TV 4:s vd Jan Scherman.

– Vi kommer att samla alla och genomföra en minnesstund och tillsammans hjälpa till med krishantering. Just nu är allting väldigt turbulent och det är alldeles för tidigt att uttala sig om framtiden, säger programchefen Eva Swartz.

På tisdag kommer dock ett krismöte att hållas i MTV:s lokaler i Stockholm. Dit kommer samtliga gladiatorer, TV 4:s underhållningschef Margareta Zachrison, Åsa Sjöberg, Elaina Atkins, produktionsledare på MTV, MTV:s producent Bosse Westlund och flera psykologer och krishanterare.

Förutom samtalsterapi och en chans att mötas och prata kommer programmets framtid att diskuteras.

Men för många av de gladiatorer som Aftonbladet talat med tycks inställningen vara klar redan nu: "Gladiatorerna" ska fortsätta.

"De satsade till fullo"

– Självklart tycker jag det. Jag vill göra allt för att hedra dem och de skulle aldrig ha tillåtit att vi stoppade programmet, säger Niklas ”Izor” Larsson.

– ”Kör järnet bara. Ge dem från mig”, hade Kim sagt. Men det kommer också att kännas konstigt eftersom det finns så mycket minnen av alla hans upptåg och idiotgrejer han gjort.

– Kim och Linda älskade ”Gladiatorerna” och satsade till fullo. Jag tror inte att de skulle vilja att programmet las ner, i stället skulle de vilja bli ihågkomna för sina insatser, säger Jonas ”Loke” Andersson.

Roger ”Atlas” Zapfe minns en händelse som gör honom övertygad:

– När jag blev skadad i programmet och trodde att jag kanske skulle bli förlamad kom Kim fram till mig när jag låg på båren och sa: ”Kan jag få din BMW nu?” Det var typiskt för honom att skämta i en sån situation. Lite skyttegravskomik. Därför är jag övertygad om att han skulle ha velat se en fortsättning.

”Jag blir rörd”

Åsa Sjöberg blir tagen när hon hör vad gladiatorerna har sagt.

– Jag gläds av att de är så engagerade i programmet och blir rörd av vad de säger. Men vi måste ta en sak i taget nu.

– Kim och Linda brann ofantligt för det här och förberedde sig enormt noggrant inför denna säsong. Men vi måste mötas och prata innan vi kan ta några som helst beslut, säger producenten Bosse Westlund.

Fler artiklar om dödskraschen:

Klas Lindberg