Strippfest – för mamma

Av: Zandra Lundberg, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ungdomar partajar vilt i ny såpa – utan att veta att föräldrarna ser allt

1 av 7 | Foto: Foto: KANAL 5
”VÄLDIGT MYCKET ALKOHOL” Cassandra Valborg åker till Ayia Napa med sina vänner i Kanal 5:s nya såpa ”Sol, fest och oroliga föräldrar”. En av dagarna är gänget ute med en festbåt – och Cassandra får närgånget sällskap av en manlig strippa. ”Jag tänkte: nu fan ska du få höra när du kommer hem”, säger hennes mamma Nina Carina. ”För min del blev det väldigt mycket alkohol”, säger Cassandra om Cypern-resan.

Tänk dig att du är full på en båt med en manlig strippa i knät.

Och att din mamma ser dig.

Nu har du en aning om hur Kanal 5:s nya festsåpa fungerar.

Cassandras föräldrar.
Cassandras föräldrar.

Programmet har fått namnet ”Sol, fest och oroliga föräldrar”.

Och det är ganska precis vad det verkar gå ut på.

I Kanal 5:s nya serie får tittarna följa ungdomar som åker utomlands för första gången. Men vad de partyglada resenärerna inte vet är att deras föräldrar också är med på resan – och följer varje steg de tar.

”En chock”

Cassandra Valborg, 21, åkte till Ayia Napa på Cypern med sina vänner.

– Det var mycket festande, väldigt mycket festande. För min del blev det väldigt mycket alkohol, allt från drinkar till cider och öl.

Föräldrarna hårdbevakade Cassandra i fem dagar. Sedan var det dags att konfrontera dottern.

Vad tänkte du när dina föräldrar dök upp?

– Det kom som en chock. Jag var både glad och arg på samma gång, först blev jag mest sur. De hade ju inkräktat på min semester och jag var inte alls beredd på att de skulle dyka upp.

”Gick lite för långt”

Under en partykväll bjöd mamman Nina Carina Valborg sin dotter på shots – utklädd till isbjörn.

– Det är ju med skräckblandad förtjusning man ser vad ens dotter gör när hon tror att man inte har koll på henne. Hon drack ju lite mer alkohol än jag trodde att hon skulle göra, säger Nina Carina.

Vad var jobbigast att se din dotter göra?

– När de var ute med en festbåt, då gick allting lite för långt. Det blev för mycket alkohol och så dök det upp en manlig strippa, då tänkte jag ”nu fan ska du få höra när du kommer hem”.

Vad sa du till henne när du väl konfronterade henne?

– Vi pratade igenom allting som hade hänt och frågade om det kändes bra för henne och om hon och hennes kompisar hade haft kul först och främst.

”Socialt experiment”

Lars Beckung, programchef på Kanal 5, menar bestämt att ”Sol, fest och oroliga föräldrar” inte är någon ny skandalsåpa motsvarande ”Kungarna av Tylösand”.

– Nej, det här är snarare ett socialt experiment som mer påminner om SVT:s ”Ung och bortskämd”. Det intressanta är hur barnen beter sig när de tror att vuxna inte tittar på. Reaktioner vi har fått från ungdomarna som varit med är att programmet fört dem närmare sina föräldrar.

Premiäravsnittet visas den 8 september.

Tidigare festsåpor

Publicerad: