”Körslaget var tuffare än väntat”

TV

Gabriel Forss glad – trots förlusten: Har känt stödet

Foto: Proffset kom tvåa PROFFSET KOM TVÅA Experten Gabriel Forss och hans Katrineholmskör förlorade finalen mot Järvsökören – men efteråt var han trots allt nöjd. ”Jag är jätteglad faktiskt”, säger han.

Förra året satt han vid sidan av som körexpert.

Men att vara med i ”Körslaget” var inte som Gabriel Forss hade räknat med.

– Det var tuffare, säger Gabriel Forss.

Hans Katrineholmskör var i tårar.

Men Gabriel Forss, 37, själv var inte särskilt deppig efter förlusten mot Andreas Johnson, 41.

– Jag är jätteglad faktiskt. Vi har känt ett enormt stöd från Katrineholm men Hälsingland hade tydligen lite till. Jag trodde ju att vi skulle åka ut i första programmet så det här är en stor fet bonus, säger han.

”Svårt att mäta sig”

Han trodde redan på förhand att det skulle bli svårt att slå Järvsökören.

– Jag hade på känn att det skulle bli så här. Det är svårt, Andreas är enormt folkkär och det är svårt att mäta sig med det.

”Otroligt utvecklande”

Och att vara med i ”Körslaget” var inte riktig som han hade trott.

– Det har varit mycket tuffare. Jag satt ju här förra året och såg allting, och jag hade inte förstått hur mycket jobb det faktiskt var i det här. Men också så mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara.

Vad har varit tufft?

– Allt runt omkring. Det här gänget har inte jobbat på scenen förut eller varit i direktsändning och så kommer det in personliga saker, någon bryter ihop och blir ledsen och så ska man trösta. Det är mycket sådant och så ska man försöka hålla humöret uppe inför alla. Det har varit många moment som jag inte tänkte på innan. Men det har varit otroligt utvecklande för mig.